Чарлс Буковски е ужасно известен писател, починал през 90-те години на миналия век, който винаги е имал огромно влияние върху всеки отчаян драскач, който иска да се доказва колко освободено пише.

От мнозина той е определян като отявлен женомразец и няма никакъв филтър, докато пише - това се отнася както за нецензурния му език, така и за темите, които нищи в романите, разказите и стохотворенията си. На 16 август писателят щеше да има рожден ден, така че ние решихме да съберем няколко негови цитата, които никак не ни допадат като послание, и да ги коментираме в нашия си стил.

Предлагаме на вашето внимание един интересен въображаем диалог, който разбива всички митове за отношенията между мъжете и жените. Задължителната щипка сарказъм е от нас! Насладете му се!

Буковски: На жените никога не им трябва благоразумие, единственото, което искат, е да си отмъстят емоционално на някого, за когото им пука прекалено много.

Жените : На мъжете единственото, което им трябва, е ред и да са в час поне от време на време. Мъжете отмъщават за всички свои връзки на всяка срещната жена. Решават, че са си спечелили правото да пият, мизерстват и да се държат грубо, защото някоя някога ги е наранила. Момчета, не сме ви виновни ние! Отидете на психотерапевт, затворете се вкъщи и пийте бира, депресирайте се и ревете като тийнейджърки, но престанете да сте толкова емоционални - това е наше изконно право.



Буковски: Любовта е път със смисъл; сексът е смисъл сам по себе си.

Жените: О, колко неочаквано! Мъжете обичали да правят секс заради самия секс - това не е особена новина... Я се стегнете малко. Жените също правим секс заради самия секс, просто трябва малко да се потрудите - да не сте кошмарно грозни и просто да сте спретнати и учтиви. Ако сте възпитани и не прекалено нахални, вечерта ви може да се окаже успешна.

Буковски: В първата целувка, в първото чукане имаше драма. Хората бяха по-интересни в началото. После бавно, но сигурно започваха да се проявяват всички недостатъци и лудостта.

Жените: Това е доста вулгарно, но все пак ще го коментираме. Да, в началото на всяка връзка тръпката е по-друга, после нещата бавно и полека преминават към нормалния начин на съвместен живот. Но това съвсем не е лошо. Всяка от нас би се радвала да гледа с мъжа до себе си някой филм, сгушена на дивана след прекрасна, направена от него вечеря... Размечтахме се. Но надали на Чарлс Буковски това се е случвало, така че няма проблеми.



Буковски: Любовта се издържа, но само ако можеш да се справиш с психическото напрежение. Когато си влюбен, все едно се опитваш да носиш на гръб пълна кофа с лайна, докато прекосяваш пълноводна река от пикня.

Жените: Г-н Буковски, вие сте бил ужасен човек, който не е имал възможността да живее с прекрасна жена, която да се грижи за него и поне малко да го промени към по-добро. Любовта е щастието, което споделяш с другия човек, ако и той го споделя с теб. И няма никакви кофи и реки. Искрено ви съчувстваме, че сте мислели по този начин.

Буковски: И все пак, от време на време човек имаше нужда от жена – дори само за да си докаже, че е способен да си намери.

Жените: Това звучи сякаш от време на време някой има нужда например от щрудел или лопатка за лед. Красивите и умни жени се падат на галантните и възпитани мъже, така че наистина съжаляваме, че това не ви се е случило.