Гримът с оранжево червило винаги стои много ефектно, но при използването на този дързък оттенък трябва да спазвате някои правила.

Оранжевото червило е изключително модерно, тази лятна тенденция е актуална и през текущата есен. Наситеният ярък цвят се съчетава отлично с най-колоритния сезон и ще ви помогне да си повдигнете настроението на фона на лошото време. Неслучайно оранжевото се смята за най-позитивния цвят.

Психолозите препоръчват на учениците и студентите да си водят записки за изпитите с химикалка с оранжев корпус и да си оставят бележки на стикери с оранжев цвят - той ще ви придаде увереност, бодрост, позитивизъм и сили.

На кои жени им отива оранжево червило?

Стилистите и гримьорите са на мнение, че оранжево червило отива на всички, освен на дами с бледо лице. Бялата кожа придобива синкав оттенък с тъмни кръгове под очите при наличие на оранжев акцент, което автоматично ще ви накара да изглеждате уморени и болнави. Всички останали представителки на нежния пол могат да ползват активно оранжево червило, стига да подберат подходящия за тях оттенък.



Нюанси на оранжевото червило

Оранжевото е смес от червено и жълто. В зависимост от съотношението между тези два цвята може да бъде по-тъмно или по-светло. Най-популярните оттенъци оранжево червило са:

* коралово;

* цвят теракот;

* морковено оранжево;

* портокалово;

* цвят карамел;

* кехлибарено;

* медено.

Трябва да подберете старателно нюанса на червилото, за да отива на цвета на косата, очите и кожата ви. Така ще създадете идеален и ефектен грим.

Честно казано подходящият нюанс може да се намери само по метода на пробите и грешките. Има обаче някои закономерности, които ще ви помогнат в избора.

Избор на оранжево червило

Дамите с руса или светлокестенява коса с прасковена или леко розова кожа и сини/сиви очи могат да обърнат внимание на кораловите, портокаловите и ярко-карамелените нюанси. Те акцентират вниманието върху красивата естествена руменина на бузите и върху светлата коса. Освен това оранжевото червило прави очите да изглеждат по-ярки.

Жените със златисто-бежова кожа, червена или червеникаво-кестенява коса и кафяви/зелени очи (цветотип "есен") трябва да наблегнат на по-тъмните оттенъци - кехлибарен, теракот. За брюнетките с кафяви или почти черни очи и бронзова кожа по-подходящи цветове са морковеният, меденият и нюансът на карамел. Те подчертават формата на лицето и увеличават визуално устните.



Идеален грим с оранжево червило

Не е никак сложно да си направите красив и модерен грим с такъв акцент на устните. Само спазвайте някои основни правила:

* Оранжевото червило трябва да е матово. Перленото, металикът и брокатът са категорично забранени!

* Не ползвайте молив за устни, иначе ще изглеждате вулгарно.

* Имайте предвид, че оранжевото е сложен и противоречив цвят. Той привлича вниманието, затова може да ви спечели куп обожатели или пък да подчертае всичките ви недостатъци. Затова ползвайте оранжево червило, само след като сте изравнили идеално цвета на лицето и сте си избелили зъбите. Иначе ефектът ще е по-скоро негативен.

* Не гримирайте ярко очите и веждите си. Оранжевото червило предполага основният акцент да е върху устните. По-добре си направете естествен грим на очите и сложете малко руж.

* Ако все пак искате да гримирате очите си по-ярко, не ползвайте наситени сенки, а само очертайте контура на очите с черен молив или очна линия и сложете един слой спирала на миглите. При това запомнете, че ако ще удължавате очната линия, крайчетата трябва да са много тънки и едва забележими.

* За ружа наблегнете на медените, керемидени и теракотови оттенъци. Ползвайте минимално руж и добре размазвайте контурите.

* За да бъде червилото по-трайно, преди нанасянето му припудрете леко устните си.

Грим с оранжево червило - инструкция стъпка по стъпка

1. Намажете добре почистената кожа на лицето с овлажняващ крем. След като попие напълно (след 7-10 минути) нанесете фон-дьо-тен. Можете да замените двата продукта с ВВ или СС-крем. Прикрийте видимите дефекти с коректор, а тъмните кръгове под очите с консилер. После изравнете цвета на лицето с прахообразна пудра.

2. Нанесете на горния клепач матови бежови сенки.



3. Под веждите и на вътрешните крайчета на очите сложете и размажете бели сенки с лек перлен отблясък.


4. Подчертайте вътрешната линия на долния клепач с бял или светло-розов молив.



5. Нанесете на горните и долните мигли плътен слой черна спирала.



6. Нанесете на устните оранжево червило с подходящ за вас оттенък.



7. На скулите сложете малко руж с прасковен или кафяв цвят.



Готово! Вече можете да се покажете в цялата си прелест.

С какви аксесоари и дрехи се съчетава оранжевото червило?

Подобно червило прави грима ярък, затова не се обличайте изцяло в оранжево - иначе ще заприличате на мандарина. Стилистите препоръчват да подберете в тон с червилото обувки и/или аксесоари - шалче, диадема, чанта, колан, гривна. При това не е задължително те да бъдат изцяло оранжеви - достатъчно ще е да имат малки детайли с нужния цвят.

Пожелаваме ви оранжево настроение!