Автор
Woman.bg

Любимите книги на няколко поколения - вече на голям екран с CineLibri

Любимите книги на няколко поколения ще оживеят и на голям екран от 8-ри до 11-ти ноември тази година в най-големите български градове - София, Пловдив и Варна благодарение на кинофестивала Cinelibre.

Организатори на събитието са ИК "Колибри", които тази година празнуват своя 25-годишен юбилей.

По време на фестивала ще се прожектират 14 филма, като на 10 от прожекциите публиката ще има удоволствието да се включи в изненадващ хепънинг или специална среща с някои от авторите на литературните творби, както и създателите на техните екранизации.

Сред кинолентите във фестивалата програма присъстват вечни кино шедьоври, като „Закуска в Тифани“, модерни класики, като „Фрида“, „Чуй ме“ (с кино заглавие „Не мърдай“) и „Непосилната лекота на битието“, както „Никой не се спасява сам”, чиято прожекция у нас идва веднага след премиерата му на фестивала в Кан тази година.

Специални гости на CineLibri 2015 ще бъдат известният американският писател Дъглас Кенеди, една от най-ценените италиански писателки – Маргарет Мацантини и Серджио Кастелито - знаков италиански актьор и режисьор.

Желанието на Colibri е да подари едно незабравимо преживяване, което обединява зрителите и читателите. Въпреки че боравят с различни изразни средства, доброто кино и качествената книга са двете страни на един и същ медал. Затова Cinelibri идва с двойна цел: да предложи едновременно изтънчено визуално преживяване и да насърчи любовта към литературата.