Продължение на I част

Водните зодии в астрологията са Рак,Скорпион и Риби. Представителите на тези зодии са много емоционални, а също така имат сонар за четене на настроенията на хората. Това им дава преимуществото да проявяват особена чувствителност в отношенията си с околните.

Те знаят кога да показват топлина, както и кога да я спестят. В отрицателна гледна точка, когато такъв човек е енергиен вампир, той е перфектен в това си занимание, тъй като може да манипулира и източва безпроблемно всеки.

Бидейки толкова емоционални, представителите на водните зодии са също така изложени на рискът да поемат „вибрациите” на околните. При тях е наложителна по-усърдна работа за запазване на личното пространство и неговите граници.

Мотото на представителите на зодия Риби е – „Аз вярвам! ” . Отличават се с потайност, интуитивни са, плахи и чувствителни. Намират се под влиянието на две планети - Нептун иЮпитер. Първата е причина за безпокойството, тайнственото вдъхновение, ясновидските сънища, емоционалността на хората от този знак, а Юпитер дава на Рибите интуиция, мъдрост и набожност.

Зад привидното им спокойствие се крият противоречия и несигурност, те често изглеждат уморени и тъжни. От друга страна рибите са символ на човешката обич, стигаща до саможертва. Не поемат отговорност и често игнорират правилната си интуиция. Проницателни, те обичат удоволствията, но винаги знаят границата.

„Аз желая! ” е мотото на Скорпион. Подвластни на Марси Плутон, те се отличават с необикновен характер, смелост, интуитивност. Прикрито властни са. При тях се получава конфронтация на водния знак с управляващите го планети. Това го прави много сложен, с голяма духовна сила и голяма интелигентност. Също така обаче е и силно раздразнителен, най- вече към себе си. Непредвидим в решенията и действията си.

Рак - „Аз чувствам! ”. Подвластен на Луната, ракът е с много труден характер, изключително паметлив, счувство за хумор. Паралелно с това е и раздразнителен, потаен, и е голям егоцентрик. Той е може би най-странният знак в зодиака.

Това е породено от различните фази на управляващата го Луна, повелителка на природните сили. Ракът е нервен и несъобразителен, непостоянен и инатлив. Въпреки това те винаги печелят предразположението на хора, които да ги закрилят. Обожават водата и търсят всевъзможен досег с нея - тя е извор на тяхната сила.

Водните зодии са покровителствани от много могъща стихия и тяхната сила е съизмерима именно с нея.

Очаквайте продължение, в което ще ви представим силните страни на Огнените зодии



Източник: sanovnik.bg