Автор
Woman.bg

По формата на тялото определете нрава и сексуалността си

Италианският сексолог Пиеро Лоренкони смята, че формата и размерът на гърдите на една жена подсказват за характера й.

Жена с големи гърди с форма на пъпеш може да изглежда секси, но тя не е много заинтересована от секса, макар да обича да й се възхищават.

Формата на лимон подсказва за огнена партньорка. Те са енергични в леглото, обожават да се смеят и са пълни с живот.

Жени с гърди с формата на ананас са интелигентни и често гонят успехи в кариерата. Ако веднъж някой мъж спечели сърцето й, тя няма да му изневери.

Формата на грейпфрут (кръгли и твърди) не са показател за блестящ секс. Тези жени изглеждат еротично, но всъщност са срамежливи и ограничени под завивките. Нежността им е много по-важна от секса.



Формата на портокал говори за уверени жени, които знаят какво искат от живота. Малко вероятно е да се приберат с вас само заради секса. Те се радват на приятелските разговори с партньора и дългите среднощни приказки.

Жените с гърди във формата на череши може да имат много малки гърди, но са забавни и вълнуващи. Интелигентни са, което ги прави почти винаги идеални за сериозна връзка. Но в леглото са мирни и не са готови на големи каскади.

Искате ли още по темата за формата на женското тяло и особеностите в характера и сексуалността на жената? Четете по-надолу...



Допитване, проведено сред мъже на възраст от 18 до 86 години, показва, че в представите на мъжете от всички, дори от най-нецивилизованите народи, идеалът за женска красота се различава по ръст, тегло и обем на гърдите, но се обединява в едно - съотношението между талията и бедрата трябва да бъде около 0,7.

Затова преди една жена да се стреми към идеалното тегло, трябва внимателно да определи своето телосложение - нормалното тегло за жените от астеничен и хиперастеничен тип съществено се различава.

Типът телосложение се определя въз основа на редица признаци: форми и размери на костите на скелета, форми на гръдната клетка, съотношение между надлъжните и напречните размери на тялото.



Повечето случаи се вместват в 3 основни типа: астеничен, нормостеничен и хиперстеничен. Най-лесно може да се определи телосложението, като се измери окръжността на китката на ръката. При нормостениците тя е 16-18 см, при астениците под 16 см, а при хиперстениците - 19 см и повече.

При астениците (лекокостен тип) надлъжните размери преобладават над напречните: крайниците са дълги и тънки, костите леки, шията дълга и тънка, раменете тесни, гръдната клетка дълга, плоска, тясна. Мускулите при тези жени са слабо развити. Те като правило са енергични, изразходват по-бързо енергията, отколкото я натрупват - затова обилното хранене не води веднага до увеличаване на тяхното тегло. Представителките от този тип обикновено не са пълни.

Телосложението на нормостениците (среднокостен тип) се отличава с пропорционалността на основните размери на тялото и с тяхното правилно съотношение. Именно тези жени имат дълги крака, тънка талия и красива фигура.

При представителките на хиперстеничното (ширококостно) телосложение напречните размери на тялото са значително по-големи отколкото при другите два типа. Техните кости са дебели и тежки, раменете широки, гръдната клетка широка. Жените с такова телосложение са склонни към пълнота.