Автор
Woman.bg

Шокиращата история на анорексичката Валерия Левитин

Рускинята Валия Левитин, която днес живее в Монако, е считана за най-слабата жена в света. Тя тежи потресаващите 26 килограма при положение, че е висока 176 сантиметра и трябва да тежи поне 57 килограма.

Валерия избягва медийния шум, но се съгласява да говори пред “Сън”, за да спре младите жени, които много искат да приличат на нея.

Притеснителното е, че в днешно време все повече млади момичета искат да подражават на анорексичките, смятайки телата им са еманция на съвършенството.

В мрежата могат да бъдат намерени множество видеа, в които мъже и жени гордо демонстрират слабите си тела, пропагандирайки тази "фина" и "елегантна" визия.

Валерия не може да се примири с наличието на толкова болни представи за човешкото тяло. Самата тя, минала през този ад, от който твърди, че изход няма, иска да предупреди родители, млади хора и деца за опасността, която крият критиката и погрешните стереотипи за красота в съвременното ни общество и как те могат да съсипват животи.

Вече 10 години тя няма приятел, защото мъжете я избягват. Не се чувства пълноценна като жена, не може да ходи на ресторант, защото не яде почти нищо, храни се само с плодове и от време на време със зеленчуци и месо. Организмът й не може да усвоява много от хранителните продукти и това налага внимателно подбиране на менюто.

Всичко започнало още когато Валерия била дете. Майка й се страхувала да не стане пълна като роднините си и започнала да я ограничава. На 16 години била 63 килограма и това й се струвало убийствено много.

След преместването на семейството в Чикаго Валерия изпаднала в депресия. Искала да бъде слаба като съученичките си. Веднъж момчетата я обидили и тя решила да пази диета. След някоя и друга година кантарът показвал стряскащите 20 килограма и здравето й се влошило.


Днес Валерия пие хранителни добавки, който имат за цел да ограничат нараняванията и припадъците. Излекуването ѝ е почти невъзможно, заради крайно увредените ѝ органи, които едва я поддържат жива.

Историята на една анорексичка

Валерия приема себе си като пример за това какво НЕ трябва да се случва с живота, психиката и физиката на никое човешко същество. Анорексията е равна на самоубийство, до което се е стигнало благодарение на множество фактори - един от които е семейството.