Комуникирайте, комуникирайте, комуникирайте

С няколко златни статуетки във витрината си, актрисата Мерил Стрийп все някак избягва проклятието на наградата „Оскар”, сполетяло толкова много други победители, които, малко след като грабват престижното отличие, се разделят с половинките си.

Стрийп е щастливо женена от 37 години за скулптора Дон Гъмър и споделя, че тайната на успешния ѝ е брак са разговорите.

Актрисата е категорична, че трябва да се обсъждат и изясняват всички проблеми и въпроси, които възникват по време на съжителството, дори и на пръв поглед маловажните.

"Трябва да изслушвате какво ви споделя половинката ви за своите проблеми, да го подкрепяте и съветвате, но и да приемете, че не винаги сте права", разкрива актрисата в интервю за Women's Weekly.

Велики, но трагични любовни истории - I част



Правете секс! Много!

Лиса Рина никога не е била от жените, които се притесняват да говорят за личния си живот, затова не се учудихме, когато звездата сподели, че тайната на всеки дългогодишен брак е редовният секс.

Лиса е омъжена за актьора Хари Хамлин от 18 години, а преди двамата да си кажат заветното "да" са излизали четири години, като "в света на Холивуд тези 22 години се равняват на 150", заяви наскоро самата водеща и актриса.

На въпрос каква е рецептата за дългогодишен брак, Лиса е категорична, че това е "страстта между партньорите да се запази жива".

"Сексът е много важна част от функциониращия брак, без него вие сте просто съквартиранти и изведнъж бум, някой има афера и следва развод."

Любовните истории на аристокрацията



Не спирайте да се опознавате

Кира Седжуик и Кевин Бейкън са същинска аномалия за Холивуд след като миналата година отпразнуваха 27 години брак. Това си е цяла вечност, но актьорите са категорични, че все още не са се опознали напълно.

"Ние сме женени от толкова дълго време, че вече нямаме тайни. Но истината е, че все още сме си интересни и често се изненадваме един от друг. Когато се връщам назад към първите години от брака ни и гледам стари снимки си казвам: Боже, та аз не го познавам изобщо! Обичам го, но аз не го познавам, и той вероятно не ме познава. Но именно това е хубавото, че двамата се развиваме постоянно и непрекъснато научаваме повече един за друг", признава Кира в интервю за Harper's Bazaar.

Любовните истории на аристокрацията - II част



Прегърнете различията си

Кърт Ръсел и Гоуди Холн не са женени, но пък за сметка на това съжителстват в любов и щастие вече 32 години, нагледно доказвайки, че концепцията за сродната душа съществува.

Хоун е известна със своя свободен дух и този подход се е пренесъл и във връзката ѝ с Кърт.

"Връзките винаги са предизвикателство, защото трябва да живееш с друг човек, който е съвсем различен от теб, различни са навиците и интересите му, но наистина важното е какви са ценностите му и какво е важно за вас като двойка", сподели Хоун в шоуто на Джонатан Рос, подчертавайки, че човек трябва да приеме малките различия, защото те са маловажен проблем.

"С Кърт сме доста различни един от друг, но имаме едни и същи разбирания за живота и искаме едни и същи неща от него, в този случаи различията не са пречка, а по-скоро елемент, превръщащ съжителството ни във вълнуващо приключение."

Любовта на известните: Кемал Ататюрк и Димитрина Ковачева