Автор
Woman.bg

5 мюсюлманки за табутата, налагани им в модата

В момента разликата в религиите е една от онези теми, които се коментират непрекъснато в медийното пространтсво и дават поводи за размисъл.

Почти няма човек на тази планета, който да няма отношение по този казус и да остане равнодушен, ето защо няколко мюсюлманки решават да захвърлят бурката и да покажат собствения си стрийт стил. Те добавят и коментари относно това какво им допада в модно отношение и какви са били модните табута, които религията им е налагала.

Анам Шахид, авторка на блога thestylemenu.com

"Моята религия ни учи, че най-ценното качество на жената е скромността. Но това не е качество, а настройка на ума. Ето защо предпочитам да предавам това усещане и в начина, по който се обличам. Няма нищо по-хубаво от това да знаеш какво притежаваш и как да го използваш".

Лубна Хасан, модна блогърка

"Докато растях в мюсюлманско семейство, ми бяха налагани определени форми не само на държание, но и на обличане. Затова когато пораснах реших да си изградя собствен стил. Мисля, че вече съм намерила баланса между това какво ми налага религията и това какво наистина искам да обличам".

Захра Сандберг, автор на блога www.lovezahra.com

Тази красавица споделя модни вдъхновения с читателките си всеки ден, вълнува се от световните модни тенденции и показва наистина прекрасни и очарователни визии. "Скромността не зависи от това колко кожа ще покажеш, а какъв си всъщност отвътре. Нямам нищо против разголените тоалети, скромността се крие в това колко си готов да се раздаваш заради другите и как възприемаш себе си".

Амара Маджед, основател на сайта thehijabproject.org

Две думи за сайта на Амара: той е нещо като предизвикателство към мюсюлманки и жени от други религии да носят хиджаб, като след това споделят емоциите си, както и това как са ги възприели хората на обществени места. "За мен носенето на хиджаб не е задължение, а напротив - с него демострирам собствената си женственост. Иначе бих определила стила си като момичешки - обичам да нося рокли на цветя и впити дънки!".

Ирене Махмуд Кан, моден фотограф

"Хората постоянно ми казват как да се обличам и как не, критикуват това, че не нося бурка. Аз се възприемам като религиозен човек и въпреки това за мен това не е задължителен елемент от облеклото ми. Може да съм религиозна, но не съм консервативна!".