Автор
Woman.bg

Розов кварц и небесно синьо са цветовете на 2016 година

Когато търсим спокойствие и уют, често се обръщаме към красотата и въздействието на цветовете.

Розовият кварц и небесно синьото, например, са чудесна комбинация между топли и студени тонове.Тези два нюанса внасят баланс и оставят усещане за мекота и спокойствие в душата ни.

Това са цветовете, които според експерти ще бъдат най-популярни в модната индустрия през идната 2016 г.

За никого не е тайна, че именно модата влияе върху избора ни на цветове. Живеем в свят, в който с цветът, който сме избрали да носим, може да каже много повече неща за нас самите, отколкото всяка дреха сама по себе си. И в миналото, и днес, цветът е форма на себеизразяване.

А какво ще рече пантонски цвят на годината?

Марката Pantone е "институцията“, която определя кой е най-популярният цвят на годината в областта на модата и дизайна. Тя е създадена през 50-те години на миналия век и първоначално е била просто печатница за рекламни материали. От 1999 година насам това е компанията, която диктува на света кои ще бъдат нюансите на годината, както за модата, облеклото и грима, така и за интериора.

Обикновено цветът е само един, но тази година за пръв път Pantone представя два цвята, или по-точно нюанса.

  • Кварцово розовото е провокиращ, но в същото време нежен цвят. Много често го асоциираме с красивите сутрешни облаци.

  • Небесно синьото е въздушен и фееричен цвят, напомнящ просторното синьо небе. Този нюанс на синьото ни кара да се усмихваме и да релаксираме.

  • Колко въздействащи могат да бъдат тези, иначе деликатни цветове.

    Кварцово розовото и небесно синьото в комбинация с други цветове

    Вече установихме, че балансът между двата нюанса се крие в топлотата и спокойствието. Но с какви други тонове можем да ги съчетаем? Когато говорим за интериорен дизайн, трябва да се съобразим и с материала, върху който ги използваме. В зависимост от това дали разполагаме с матирана, метална или гланцирана повърхност, можем да използваме различни тонове на зеленото, лилавото, кафявото, жълтото и розовото.