Автор
Woman.bg

Известни жени, печелили конкурси за красота

Много от днешните знаменитости са започнали кариерата си като победителки в конкурси за красота.

За някои от тях знаете, но за други дори и не сте подозирали, че преди да станат популярни са били награждавани заради красотата си.

Бритни Спиърс

В началото Бритни е едно симпатично и талантливо момиченце от Луизиана. Тя е използвала вокалните си качества в не един конкурс за красота. Истината е, че Спиърс не е печелила корона от голям конкурс, но точно на такова място я среща с продуцент, който я съветва да се фокусира над певческата си кариера. И ето, че няколко години по-късно, когато Бритни е само на 18, излиза първият й световен хит "Hit Me Baby One More Time”.

Холи Бери

Несъмнено Холи е една от най-известните красавици в света. Преди да стане актриса, тя започва кариерата си като фотомодел. Спечелила е конкурсите: "Miss Teen All American” през 1985 година и "Miss Ohio USA” през 1986 годита. По-късно същата година става първа подгласничка на "Miss USA Pageant” и е първата афроамериканка, участвала на "Miss World”. Там Холи заема 6-то място и дори днес, когато вече е на 50 години, красавицата изглежда все така млада и изящна.

Деми Ловато

Очарователната Деми печели конкурса "Texas State Cinderella Miniature Miss” през 2000 година, когато е едва на 8 години. Но големият й старт е когато, заедно със Селена Гомес, взима участие в шоуто "Barney & Friends”.

Опра Уинфри

И победителката в конкурса за красота "Miss Black Tennessee” 1971 година е... Опра Уинфри! Тогава тъмнокожата чаровница е едва на 17 години. Може да се каже, че титлата "Miss Black Tennessee” е първата й стъпка в шоубизнеса, тъй като след конкурса Опра получава предложение да бъде радиоводеща в предаване, посветено на афроамериканците. А само няколко години по-късно тя става първата чернокожа водеща на новини в "WLAC-TV” в Нашвил.

Ева Лонгория

Ева Лонгория печели конкурса "Miss Corpus Christi” през 1998 г. Остава в Тексас, докато завърши образованието си, след което се записва в конкурс за млади таланти в Лос Анджелис и се премества в Калифорния. Днес тя е една от най-красивите и успешни актриси.

Ванеса Уилиямс

След като печели "Miss Syracuse” и "Miss New York” през 1983 година, Ванеса участва на още много конкурси за красота и става първата афроамериканка, спечелила "Miss America”. Интересното е, че е била принудена да се откаже от короната, заради голи снимки, правени преди конкурса. За щастие, кариерата й продължава и жъне успехи в музиката и киното.

Кейти Пери

Всъщност Кейти е участвала само на два конкурса и то като дете. И двата се провеждали в Аризона, а малкото симпатично момиченце печели второ място. След това спира участието си по конкурси за красота, но споделя, че би искала да изпита тръпката им отново.

Шарън Стоун

Красавицата получава короната на "Miss Crawford County” през 1975 година, след което участва и на "Miss Pennsylvania”, но така и не го спечелва. Премества се да живее в Ню Йорк, където била забелязана от агентите на "Ford Models” и преди да стане актриса започва обещаваща кариера на модел.

Даян Сойер

Даян е обявена за една от "100-те най-влятелни жени в света“ за 2007 година от списание "Forbes". Кариерата й започва, печелейки короната на “America's Junior Miss Pageant” през 1963 година, а днес е една от най-успешните телевизионни водещи.

Линда Евангелиста

Линда е един от най-популярните модели през 90-те години. Била е на корицата на над 600 модни списания, а големият й пробив е, когато печели "Miss Teen Niagara” през 1978 г.