Всеки от нас има поне по един интровертен приятел или познат.

Този, който винаги е мълчалив и вглъбен в мислите си, сякаш светът наоколо не го интересува. Всъщност нещата не стоят точно така, той не е отегчен или негативно настроен, а просто интровертен. Този тип хора не са водещи в комуникацията и определено намирането на половинка за тях е труден процес. Но какво е да се срещаме с интровертен тип? Ако вече сте го изпитали на гърба си, ще се съгласите, че много пъти сте оставали озадачени и не сте били сигурни в чувствата на партньора си, тъй като по-често той ги пази за себе си. Затова ще ви дадем някои полезни отговори и съвети.

I.Основни факти за интровертния мъж

1.Обича да отделя време за себе си

Интровертният тип не обича да бъда сред хора твърде често. Той има нужда да бъде сам и да прави това, което иска, без чужда намеса. Дори вашата. В никакъв случай не се съмнявайте в чувствата му, ако мислите, че ви изолира. Вашият човек има нужда от повече лично пространство.

2.Не обича да се конфронтира

Ако между вас възникне спор, интровертният ви приятел най-вероятно ще запази спокойствие и ще потърси начин да прекрати дразгите, дори и да се изолира. Споровете с такъв човек са трудни, тъй като той предпочита първо да остане сам с мислите си и след това да ви отговори.

3.Флиртът не е неговата стихия

Както знаете, интровертният мъж трудно предприема първата крачка, разговорите не му се отдават. Това, че не флиртува с вас (или поне така да изглежда във вашите очи) не означава, че не е заинтригуван. Не обича да прави комплименти и определено флиртът не му е силна страна.

4.Той е верен партньор и отличен слушател

Той е мълчалив, но в същото време галантен и с радост ще ви изслуша. Какво повече можем да искаме от един мъж?

5.Тишината е в природата му

Ако сте на вечеря с вашия човек и той ви остави да водите разговора, не мислете, че сте го отегчили. Той ви слуша внимателно и попива всичко, което му казвате и в някой хубав момент ще ви го демонстрира.

6.Той е честен и лоялен

Късметът е изцяло на ваша страна! Партньорът ви не обича пренаселени места, комуникацията с нови хора и не флиртува. Най-хубавото е, че няма защо да го ревнувате, той не иска и няма да ви изневери. Ако не е заинтригуван от вас, ще предпочете да остане сам, отколкото да "кривне от правия път".

II.Полезни съвети за срещи

1.Погрижете се да му осигурите достатъчно лично пространство

Уважете нуждата му от лично пространство, дори и да ви се струва прекалено. В противен случай ще го накарате да се почувства напрегнат и не на място.

2.Не прекалявайте с обажданията и съобщенията

Всички дами обичаме да обсипваме с мили съобщения и неочаквани обаждания половинките си, но ако си имате работа с интровертен тип, това не е добра идея. Той не обича да говори толкова много, макар и да държи на вас. В случай, че му звъните непрестанно, ще усетите хлад и отегчение от негова страна.

3.Не го притискайте да ви споделя всичко

Той сам ще го стори, когато е готов за това. Проявете разбиране и запазете търпение, и знайте, че когато той започне да ви споделя, връзката ви вече е преминала на друго ниво. Поздравления!

За какво трябва да сте нащрек:

1.Не е трудно да го раздразните

Честите обаждания, съобщения и покани за срещи всеки ден могат да го побъркат. Със сигурност ще го раздразните и ще го отблъснете.

2.Не очаквайте, че ще излизате навън всяка вечер

Както споменахме, вашият човек не обича големите шумни компании, нито претъпканите нощни заведения. Затова и не го натоварвайте, ангажирайки го да излизате много често. Той се чувства най-добре, когато е сам, оценявайте факта, че обича да е в компанията ви.

3.Той няма да се промени

След всички тези истини най-важното, което трябва да запомним е, че няма да промените приятеля си. Фокусирайте вниманието си над положителните му качества, те са много ценни. Ако се опитате да го промените и да го лишите от спокойствието и тишината, на които толкова държи, ще го отблъснете. В случай, че не харесвате неговия начин на живот, трябва да знаете, че интровертът не е подходящ типаж за вас.