Честно! Колко пъти ви се е случвало да си казвате уж на шега: "Боже! Превръщам се в майка ми!"?

Едва ли са малко. Според проучвания генетичните връзки контролират мозъка, по-специално емоциите и душевното здраве, а те са най-силни между майка и дъщеря. Така че ако усетите, че реакциите ви са също толкова импулсивни и на моменти странни, колкото тези майка ви, имайте предвид, че това не никак случайно.

Направихме списък с шест факта, които доказват, че бавно, но сигурно се превръщате в майка си.

1. Бельото ви става все по-семпло

С годините бельото ни става все по-семпло и все повече търсим удобство, отколкото атрактивност.

2. Постоянно пазарувате за вкъщи

Сигурно винаги сте се чудели как така мислите на майка ви непрестанно са ангажирани с това дали в кухнята има всичко нужно. Сега ежедневното пазаруване в кварталния супермаркет се е превърнало в неизбежно задължение.

3. Някой говори по телефона, а вие не спирате да "дуднете" отстрани

Всъщност мразите този навик на майка си, но и вие не можете да се отървете от него. Стоите до приятеля си, докато той поръчва пица по телефона и вие не спирате да му повтаряте точно какво да поръча (примерно с тесто, в което няма глутен).

4. Плачете на трогателни реклами

И на всяка тъжна история или филм по телевизията. С годините ставаме все по-чувствителни и сантиментални. От хормоните е.

5. В чантата ви винаги има всичко

Сигурно имате дезинфектант за ръце, лепенки за рани, хапче за глава, гримове, няколко пакета кърпички, пиличка... Някой иска ли солети? Чипс? Ядки? Шоколад? Всичко има!

6. Не шофирате вечерно време

Винаги, когато майка ви ви е казвала, че не иска да ви закара някъде вечер, защото не вижда добре в тъмното, сте се ядосвали и сте си мислели, че тя просто иска да се отпусне с чаша вино в ръка пред телевизора. Може би сега сте на нейно място...