Когато двама души встъпват в тайнството на брака, те си обещават да се обичат и подкрепят до края на живота си, но в света на шоубизнеса въпросното „до края на живота“ често се оказва само няколко месеца, седмици, а понякога и... часове!

За да не бъдем голословни, подкрепяме думите си с компилация на най-кратките бракове на знаменитости:

Кармен Електра и Денис Родман

С брака си със сексапилната Кармен Денис счупва предишния си рекорд за най-кратък брак, който е 82 дни.

Този път, въпреки зашеметяващия външен вид на актрисата и модел, Денис издържа да е женен само 8 дни. Да, точно така след осмия ден баскетболистът подава молба за анулиране на брака, под претекст, че когато съюзът е сключен, той е бил под въздействието на вещества, замъгляващи ума.

В крайна сметка двамата обаче успяват да се разведат чак след пет месеца.



Робин Гивънс и Майк Тайсън

Двамата се срещат през март 1987 г., оженват се през февруари 1988 г. и се развеждат на св. Валентин 1989 г.

Това обаче не е нищо в сравнение с другия скоропостижен брак на Робин. Тя се омъжва за инструктора си по тенис през 1997 г., но размисля още същия ден и решава да се разделят.



Дженифър Лопез и Крис Джъд

Латино дивата се омъжа за звездния хореограф Крис Джъд през септември 2001-а година, но януари следващата година с брака им вече бе свършено. Двамата официално се разведоха юли 2002-а.

Според медиите Джъд е получил 15 милиона при развода, а Джей Ло от своя страна пък получи годежен пръстен с 6,1 каратов розов диамант от Бен Афлек само няколко месеца преди това. Е, всички знаем как свърши тази история...

Шер и Грег Алман

Шер и Грег Алман се женят, само няколко месеца след като певицата се развежда със Сони Боно. Идеята на Шер и Грег идва толкова спонтанно, че решават да наемат самолет и да заминат за Лас Вегас, където да сключат брака си. Девет дена по-късно двамата разтрогват брака си. От тогава насам Алман се е женил още пет пъти.