Предложението за брак такова, каквото сме го виждали във филмите, изглежда направо невероятно - на върха на Айфеловата кула той застава на колене, отваря малка елегантна кутийка и предлага на главната героиня на фона на романтична музика.

Ирландска традиция повелява, че в последния ден на високосната година - 29-ти февруари, жените имат право да предложат брак на любимите си мъже.

Разбира се, нещата в днешния 21-ви век са се променили значително и жената е тази, която може да вземе нещата в свои ръце и да предложи брак по специален начин.

Днес ви представяме историите на три жени от различни части на света, които са решили да изненадат мъжете си със специалното предложение не веднъж на високосна година, а когато точният момент е дошъл за тях самите.

Емилия Роберто, Сао Паоло, Бразилия

Подводно приключение

"Родриго и аз бяхме заедно от пет години, когато реших да му предложа. И двамата не сме от хората, които вярват на думите, по-скоро показваме любовта си с дела, затова исках и моето предложение да е такова - впечатляващо и ефектно. Какво направих? Предложих му под водата, под един от най-големите водопади. Бях скрила пръстена в екипировката и когато стигнахме точно под водопада го извадих и му предложих. Всичките ни приятели казаха, че идеята е била страхотна - първо защото съм го направила аз и второ - защото съм го направила по такъв начин".

Ан Купър, Ливърпул, Великобритания

Гривната-пръстен

"Ще ви призная - беше ме страх да му предложа първа и се чудех дали да го направя. Не исках да падам на колене в ресторанта и хората да ме гледат отстрани и да ми се смеят, затова реших да го направя по някакъв друг начин. Реших да е с гривна, която сама направих и на нея имаше пръстен. Сутринта преди да го направя се събудих с пеперуди в стомаха, никога не съм се чувствала така и дори се чудех дали ще се съгласи, или не. Няма нищо лошо в това да бъдеш активната и да знаеш, че нещата са в твои ръце, останалото е ясно..."

Кимбърли Евънс, Кембридж, Великобритания

Хърватска приказка

Със съпругът ми бяхме на почивка в Хърватска, изкачихме се един от върховете и пред нас се откри просто прекрасен изглед. Никога преди това не го бях мислила, но точно в този момент реших да го попитам: "Искаш ли да се оженим, за да можем да правим това по-често?", като не очаквах какъвто и да било отговор, не се бях замисляла. Вместо пръстен му предложих дъвчащ бонбон. Той веднага каза "ДА" и докато се връщахме надолу говорихме за хилядите по-романтични начини да предложиш на някой да прекара остатъка от живота си с теб. Въпреки че бяха много щастливи за нас, бабите ми изпаднаха в ужас щом разбраха, че аз съм била тази, която е предложила.

А вие, момичета, бихте ли предложили брак на половинката си?