Мислите си, че вече сте пробвали всички възможни начини за боядисване на великденски яйца? Не сте познали! Все още има с какво да изненадате семейството си и гостите на празничната трапеза. Направете супер-модерни и мега-изискани яйца в цвят индиго и ще оберете овациите.

За целта ще ви трябват най-обикновен лак за нокти в тъмносин цвят, гумени ръкавици, пластмасова кутийка (която после ще изхвърлите), бъркалка, карфици, парче стиропор и вода със стайна температура.

Напълнете кутията до половината с вода със стайна температура. Излейте във водата лак за нокти с цвят индиго. Разбъркайте леко сместа. Преди да боядисате яйцата, пригответе им стойки за изсушаване – забийте в стиропор карфици, върху които ще подпрете готовите яйца.Непременно ползвайте гумени ръкавици, иначе трудно ще почистите ръцете си след боядисването. Вземете едно яйце и го топнете в сместа от вода и лак. Извадете го и го подпрете на карфиците да изсъхне.

Разбира се можете да пробвате същия метод с всеки друг цвят лак, но с този ефектът ни се струва особено сполучлив. Подобният на космическа мъглявина мотив може да се доукраси леко с брокат – така на празничната ви трапеза ще изгреят истински звезди.