Ако попитате някой случаен мъж, той със сигурност ще ви каже, че жените маструбират повече от мъжете, когато не са във връзка.

Винаги ни е било интересно защо представителите на силния пол имат това мнение, и днес се опитваме да разберем дали то е вярно и какви са ползите от маструбацията за нас, жените.

Статистиката гласи, че 99 процента от жените в САЩ признават, че са маструбилари поне веднъж в живота, докато 67 процента от тях споделят, че го правят три пъти в седмицата. 94 процента от британките са използвали секс играчка поне веднъж в живота.

Ползите за сексуалния ви живот

Сексологът Емили Морс е категорична: "Вашият сексуален живот може само да спечели от това, че се самозадоволявате. "Партньорът ви няма как да знае какво ви кара да се чувствате страхотно в леглото. Затова - опознайте себе си първо, преди да си легнете с някого. Така ще можете да го насочите и да му кажете какво да прави, за да ви донесе най-голямо удоволствие и той ще ви е благодарен.

Друга ползва за сексуалния ви живот, идва от факта, че можете да получите не само един, а много огразми. Докато при самозадоволяването мъжете свършват веднъж и им трябва време преди да минат на следващия рунд, за жените спирки няма и те могат да получат множество оргазми.

Ползите за здравето ви

Маструбацията ви доставя онези хормони на щастието, които са толкова нужни да сме доволни от живота всеки ден. Окситоцинът, който се освобождава след като достигнете оргазъм, ви помага да се отървете от стреса и да забравите чувството на безпокойство, което толкова ви измъчва. Ако в момента нямате човек до себе си, не се колебайте да си доставите сами онова усещане, което ще ви накара да се почувствате толкова добре.

Знаехте ли, че това може да ви помогне да спите по-добре? Ефектът върху тялото ви е сходен с този на това да сте прочели хубава книга преди да легнете да спите - чувствате се спокойни и сте прогонили лошите мисли от главата си.

Никой лекар досега не е открил негативен ефект за здравето ви, което си е сериозен плюс! Без значение дали го правите със секс играчки или само с пръсти, положителното изживяване за здравето ви е гарантирано - не можете да хванете гъбична инфекция, не може да забременеете, ето защо плюсовете са многобройни, а минусите - липсващи.