Спомняме си реплика от един от любимите сериали на жените по света - "Сексът и градът", в който Антъни казва на Шарлот: "Виж какво направи с Трей, с апартамента, с каквото се захванеш можеш да го превърнеш в приказка".

След този момент в сериала се замислихме - възможно ли е наистина да бъде променен един мъж така, както бихме променили начина си на живот, навиците, дома си и какво ли още не?

Брачният консултант отвъд Океана Патриша Бубаш разкрива до колко е позволено да се опитвате да имате влияние върху половинката и с какви средства да постигнете това, което искате:

"Това, което трябва да направите на първо време е да направите списък на нещата, които искате да промените и навиците, които ви дразнят. Разберете се с него да направи същото нещо. По този начин ще разберете сами за себе си, че има неща във вас, които го притесняват. Ако става дума за навик, който не е здравословен за връзката, като например пиенето, компромиси не трябва да се допускат.

Вие сте тази, която трябва да постави ултиматум и да каже: "Промени това, иначе...". Вие сте тази, която трябва да прецени дали си заслужава тази битка да бъде започната или не. Говорим ли за малък навик, като например несвалянето на тоалетната чиния, помислете добре. Дразни ви неговото пеене под душа? Кажете му да смени песента, или просто го игнорирате, защото това е толкова малко нещо, че не си заслужава да се споменава", категорична е Бубаш.