Заедно с пролетта дойде и онзи дългоочакван момент, в който можем да премахнем всичко зимно, сиво и тежко от дома си.

Древен философ е казал, че преобразувайки пространството около себе си ние променяме собствената си съдба.

Но преди да вземете окончателно решение за това откъде да започнете пролетната трансформация на дома, прочетете следващите няколко съвета.

Старателно почистете къщата си от мръсотията, насъбрала се през зимата. Идеите и вдъхновението за промяна идват от чистотата.

Приберете тежките и топли завивки, ковертюри и завеси за следващата зима. Поставете на прозорците ярки щори или пердета и леки покривала на диваните, фотоьойлите и столовете.

Пролетната палитра е нежна и прозрачна: бяло, небесно синьо, резедаво, розово, прасковено. От по-дълбоките свежи оттенъци са допустими цветовете на лимона, ириса, рубина и изумруда. Забравете за сивото, кафявото, черното и бордото.

Лалетата, нарцисите и ирисите са традиционните пролетни цветя. Към тях могат да се присъединят кокичетата, теменужките, мимозата и момината сълза. Използвайте ги като жива украса или като интериорни принтове, с които да освежите стени, мебели, посуда, спално бельо и пр.

Украсете жилището си с букети живи цветя. На трапезната маса сложете малки бутониери. Купете си стайни растения с красиви саксии. Понякога само едно красиво лале на холната масичка е достатъчно, за да усетите полъха на пролетта в дома си!

Вие сте истински късметлийки, ако разполагате с градина, която може да се превърне в оригинално място за страхотно пролетно-лятно парти? Организирайте най-цветното, най-изисканото или най-романтичното градинско парти дори да имате само просторна тераса.

Пролетният интериор нека бъде наситен с много въздух, чисти оттенъци и раздвиженост. Посетете notosgalleries и развихрете въображението си! Само там ще намерите всичко необходимо, за да поканите пролетта, хубавото време и цветното настроение в дома и градината си.

Обърнете специално внимание на италианската марка Coincasa – ексклузивно представена само в notosgalleries, с базови и дизайнерски сезонни колекции. Марката предлага артикули, подходящи за всеки стил и за всеки джоб.