Животът е поредица от възходи и падения, от успешни връзки и тежки раздели, от щастливи мигове и срещи, които променят съдбата ни завинаги.

Звездите, също като обикновените хора, попадат в ситуации на раздяла с човека, когото обичат и преживяват трудно.

Ето какво споделят те от личния си свят по въпроса за най-трудните моменти в любовта:

Ан Хатауей за италианския бизнесмен Рафаело Фолиери, с когото тя имаше връзка преди сегашния си съпруг Адам Шулман

"Мисля, че най-важният урок, който научих беше, че не трябва да се влияеш от опита си в минали връзки. Трябва да си честен и да казваш на човека до теб във всеки момент от връзката какво те е наранявало преди - какво приемаш и какво не и да се надяваш, че същите грешки няма да бъдат допуснати и с него. Всеки е бил нараняван, тайната е в споделянето на болката", смело сподели тя пред таблоид през 2010-а.

Дженифър Лав Хюит

"На мен ми трябват точно 72 часа на стоене пред телевизора с купчина сладолед. След това ставаш, бавно сваляш пижамата, изхвърляш всичко сладко и отиваш да тренираш", каза тя пред US Weekly през същата година.

Ема Стоунт

"Буквално се влачих по пода по време на първата ми раздяла. Спомням си, че повръщах и никога не се бях чувствала по-зле. Все едно някой те е убил, ти си излязъл от тялото си и се самосъжаляваш. Беше ужасно“.

Кейт Мос

"Много пъти съм казвала - раздялата с Джони Деп беше много тежко събитие за мен. Говорим за години, в които не можех да се съвзема. Никой нямаше силата да ме извади от депресията, освен него. И го правеше по най-добрия начин: аз го питах "Какво направих" и той ми обясняваше. Самият той беше до мен тогава, което много ми помогна".

Деми Мур

"Когато с Аштън се разделихме, най-страшната мисъл, която ме тормозеше беше чувството на изоставеност. Тогава една приятелка ми каза: "Ти не си дете, което може да бъде изоставено, а възрастен човек. При възрастите разделите се определят от избора, който правим. Замилих се: "какво ме плаши тогава?" и разбрах, че е страхът от това да не направя компромис за себе си, да не доразвия собствения си потенциал в една връзка".

Рита Ора

"На първо време след раздялата с Калвин Харис, мислех, че ще умра. Бях се свила на леглото и плачех, никой не беше в състояние да ме измъкне. В един момент обаче погледнах така на нещата: "жива съм и трябва да съм благодарна". Видях светлината в края на тунела.

Дженифър Лопес

"Най-големият съвет, който мога да дам на жените, минаващи през раздяла е: "Вие трябва да обичате първо себе си, преди да започнете да търсите партньор. Вашите собствени нужди са това, което трябва да поставяте на първо място и да не позволявате на мъжа до вас да дефинира коя точно сте вие. Тогава няма да имате проблеми и с раздялата.

Гуен Стефани

"Целият ми свят буквално се разруши и проблемите се стовариха на главата ми. В началото не исках да ходя на работа, а само да стоя в леглото и да плача. Все пак запалих колата и тръгнах към студиото и плаках през цялото време докато карах. После си казах: "Защо го правиш?". Сега имам цял един нов свят пред себе си, цяло едно ново начало, в което мога да се потопя".

Дженифър Анистън

"Няма какво друго да направиш, освен да си кажеш: "Има и много по-страшни неща на земята, хората умират от бедност и мизерия по света". Разбира се, че боли, но просто стискаш зъби и минаваш през раздялата с усмивка".

Рийз Уидърспуун

"Когато хората идват да те виждат и ти казват: "ще се оправиш, всичко ще бъде наред" ги гледаш втренчено и си казваш: "Да бе, да, сто процента ще е така, луд ли си?". После всичко се оправя. Трябва да погледнеш вътре в себе си и да се запиташ: "Какво мога да взема като урок от тази ситуация?" и да намериш онзи момент, в който извличаш най-доброто за себе си от ужасните неща, които са ти се случили".