Дори и да сте уморени и да ви боли глава, не отказвайте на умоляващите погледи на половинката си, защото сексът може да ви ободри и да подобри цялостното ви състояние, повече отколкото сте предполагали.

А защо точно е полезен, може да видите в следващите редове:

Бодрост и младост

Вие не само ще се почувствате по-бодри и с повишено настроение, но и реално ще изглеждате с 10 години по-млади. До такъв извод са стигнали шотландските учени.

"Не" на стреса

Американските учени са убедени, че най-добрият антидепресант е спермата, а не каквито и да е фармацевтични продукти.

Самооценка

В Тексаския университет отбелязаха, че редовният секс внушава неотразимост и кара хората да се чувствам по уверени в себе си.

Изразходвани калории.

Не е толкова, колкото би ни се искало, но и 21-те изхвърлени калории ще ви позволят да се почувствате по-тонизирани, а и са добро оправдание да си похапнете нещо малко и сладичко след преживяното удоволствие.

Засилен имунитет

Американският университет Уилкс разкрива, че сексът е силен имуностимулатор и дори само един полов контакт седмично повишава съдържанието на имуноглобулин А, който се справя с инфекциите.

Забравяте за мигрената

Немските учени предлагат аналгинът да бъде сменен със секс. Именно той е помогнал на 60% от анкетираните да забравят за болките в главата.

Източник: БГНЕС