Едва ли има някой, който да не е чувал за херцогът и херцогинята на Кеймбридж – Уилям и Кейт – млади, красиви и нагледно доказващи, че любовта не се влияе от прослойки и титли.

Кейт е обикновено момиче, а Уилям е вторият в линията за наследяване на престола, но това не пречи на двамата да се врекат във вечна вярност през 2011 година. Катрин обаче не е единствената съвременна пепеляшка има още редица дами, които от съвсем обикновени момичета, някои от тях дори са работели като обслужващ персонал, се превръщат в кралски особи.

Вижте кои са те в следващите редове:

Летисия, кралица на Испания

Настоящата кралица на Испания – Летисия, израснала в най-обикновено семейство на журналист и медицинска сестра, работи като репортер, когато се запознава с крал Фелипе. Към онзи момент тя не само се занимава с професията на журналист, за която мечтае още от дете, но е и женена.

Летисия се среща с Фелипе в Галисия, където снима репортаж. Младият мъж е силно очарован от красавицата, всъщност и тя от него, но решава да не приеме предложенията му за среща, за да засили интереса му. И явно успява, защото двамата се венчават през 2003-а на пищна церемония.

Мете-Мари, принцеса на Норвегия

Тя е родена в обикновено семейство на журналист и банкер, а самата тя работи като сервитьорка и консултант в магазин за дрехи, свързвана е с употребата на наркотици, живяла е с престъпник и ражда момченце от него. Всичко това обаче не ѝ пречи да се запознае с принца на Норвегия - Хаакон на музикален фестивал през 1999 година и да му завърти главата до лудост. Младият мъж е толкова влюбен в красавицата, че колоритната ѝ биография няма значение за него и той е твърдо решен да се ожени за нея.

За него може и да няма значение бурното минало на възлюбената му, но за семейството му има, те са против сватбата, но Хаакон отсича, че или ще има сватба, или той ще се откаже от трона. И така двамата влюбени минават под венчилото и до днес се радват на щастлив семеен живот.

Рания ал-Ясин, кралица на Йордания

Рания е родена в обикновено палестинско семейство и работи в банкова институция, но един ден решава да напусне, защото не получава повишението, което заслужава. Младата дама решава да търси късмета си в друга банка - Citibank в Аман. И го намира, но не под формата на шефска позиция, а в лицето на нов любим и то не кой да е, а престолонаследника на Йордания - принц Абдула II бин ал-Хусейн, синът на тогавашния крал.

Двамата се запознават в централния офис на банката и само два месеца по-късно се женят. През 1999 Абдула II става крал, а Рания кралица.

Мери, принцеса на Дания

Мери Елизабет Доналдсън е родена в Австралия, в семейството на шотландски емигранти. Работи в рекламна агенция, до един съдбоносен ден, който изцяло променя досегашното ѝ съществуване.

В спортен бар през 2000-а година тя се запознава с престолонаследника на Дания - принц Фредерик, който е в Сидни с приятели за летните олимпийски игри. Младежът я харесва и отива да се запознае с нея, като към онзи момент Мери няма представа с кого говори, защото принцът ѝ се представя просто като Фред.

Фредерик и Мери се влюбват лудо, но за да е с него, младата дама прави доста жертви. Тя не просто напуска родината си, но и трябва да се отрече от австралийското си гражданство; да напусне презвитерианската църква и да стане част от лутерианската датска църква; да владее отлично датски и да не предявява никакви права върху децата си при евентуален развод.

Сара, принцеса на Бруней

Сара е все още ученичка, когато се запознава с принца на Бруней. Тя е средностатистическо момиче, от нормално семейство, което все още дори не е завършило училище, но с външност, която няма как да остане незабелязана.

Именно впечатлен от красивото, миловидно излъчване на Сара, приятел на принца, който е женен за съученичка на младото момиче, разказва на бъдещия султан Хасанал Болкиах за това колко красиво момиче има в класа на жена му и урежда срещата им. Няколко месеца по-късно 17-годишното момиче и 30-годишният принц се женят. Интересно е, че Сара е толкова скромна, че не разказва на никого от училището си за предстоящото събитие и всички разбират за него от репортажите по телевизията.

"Сара е скромна и с много добро възпитание", разказва директорът на гимназията, в която учи момичето. Дори и след официалното съобщение за сватбата, Сара продължава да поздравява директора, както винаги досега, като целувала ръката му. Притесненият мъж обаче обяснил, че като съпруга на бъдещия султан е недопустимо по такъв начин да изразява уважението си. "Вие все още сте директор на училището", отговоря съвсем непринудено девойката.

Източник: brightside.me