Попаднала в задръстване на път към работа, мислите ми се насочиха към предстоящия уикенд и по-конкретно към рождения ден на най-добрата ми приятелка, който е тази събота.

Неусетно обаче въодушевлението относно градинското парти, което за поредна година ще приюти сладки приказки с любими хора и вкусни коктейли мохито, бе изместено от напрежение, че ще трябва да прекарам часовете след работа в обикаляне по магазините и то ако съм късметлийка и намеря подходящ подарък за подходяща рокля за събитието, в няколкото часа след края на работния ден и преди магазините да затворят. Ако начинанието ми не се увенчае с успех, то обиколката няма нахално да заграби само днешния ми ден, но и утрешния.

За да предотвратя някое недоразумение, бързам да поясня, че и аз като всяка жена обичам шопинга, но това, което не обичам, е излишното губене на време - предвижването от един магазин до втори, от втори до трети и всичко това в час пик, отделно търсенето на място за паркиране. С една дума пропиляно време, което особено през летните месеци може да бъде оползотворено далеч по-приятно. И точно когато отчаянието бавно ме завладяваше, се сетих за любимият ми Notosgalleries - магазинът, събрал под покрива си всички дамски глезотии - от тоалети и аксесоари през козметика чак до артикули за дома или иначе казано мястото, на което със сигурност ще успея да намеря и подходящ подарък, и тоалет за партито.

След края на работния ден се насочих натам и не останах разочарована. Сред разнообразието от артикули намерих, смея да заявя, най-подходящия подарък за моята приятелка - новият аромат на Carolina Herrera "Good Girl" - с флорални нотки, будещи асоциации за женственост и сексапил, той е в запомняща се опаковка и умело съчетава в едно двете най-големи страсти на нежната половина от човечеството - обувките и хубавите парфюми.

Както и очаквах в Notosgalleries открих не само идеалния подарък, но и красива рокля с бохо нотка, перфектна за вечерно градинско парти. А времето, което спестих от обикалянето по магазините, реших да оползотворя така, както повеляват летните месеци - с нещо разхлаждащо и в добра компания!