Днес Кейт Ъптън е един от най-известните и ангажирани модели, любимка на изданието Sports Illustrated, като несъмнено голяма част от това се дължи на женствените ѝ форми. Но, както признава самата тя, е имало времена, в които е била притискана да отслабне.

Пред Glamour Кейт разкри, че когато е навлизала в индустрията, са ѝ казали, че ако иска да успее ще трябва спешно да се подложи на диета и да отслабне. Първоначално русокосата красавица се съгласява, но в един момент решава, че няма да подлага тялото и организма си на изтезание, само за да се впише в изкривените критерии за красота, които се опитват да ѝ се налагат.

"Първоначално наистина се подложих на диета, за да заприличам на това, което те искаха. Но скоро разбрах, че това е абсурдно. Никога нямаше да изглеждам по начина, по който те си ме представяха. Просто моята фигура не е такава, нямаше как да се получи. В този момент се отказах от идеята да отслабвам и разбрах, че всъщност хората, които най-силно критикуват различаващите се от общоприетата визия, са тези, които са с най-остаряло мислене и липса на въображение. Защо да се съобразявам с тяхното мнение тогава?"

И до днес тялото на Кейт буди множество дискусии - някой го смятат за женствено и секси, а други го заклеймяват като неподходящо за модел, но истината е, че е хубаво, че в индустрията има дами като Ъптън, които доказват, че красиво е не само това, което се вписва в нечии изкривени стандарти.