Всички обичаме милите хора, които говорят само положителни неща и са винаги усмихнати, но в много случаи зад приветливото поведение се крие една не много слънчева личност, с която е добре да бъдем предпазливи.

Обикновено тези хора умеят да се харесат на всички и да постигат това, към което се стремят, с цената на всичко и в действителност за тях истинското приятелство е по-скоро мит. И тъй като често е трудно да разпознаем добронамерените и фалшивите, ви представяме следните 8 признака на неискреното добро отношение:

1.Искрените хора уважават всекиго, фалшивите уважават само тези, които имат власт

За да могат да постигат целите си, неискрено позитивните хора се "сприятеляват", единствено с влиятелните, за да извлекат максимална полза. Обикновено не се сближават с хора, които нямат власт, защото за тях това е излишно губене на енергия.

2.Искрените хора не се стараят да се харесат на всички, фалшивите правят всичко възможно, за да бъдат обожавани от другите

Да, те обичат да правят учудващи комплименти на хора, с които не са близки, за да предизвикат симпатии. Дори правят мили жестове, които в повечето случаи не са логични.

3.Искрените хора не фокусират вниманието върху себе си, фалшивите милеят за вниманието на всички

Защото това е единственият начин да повдигнат самочувствието си и за тях предизвикването на внимание е гаранция за успех.

4.Искрените хора не обичат да се хвалят, фалшивите винаги изтъкват постиженията си

Понякога тези, които мълчат, постигат много повече, но остават незабелязани, защото не обичат да се натрапват на другите, за сметка на тези, които уповестяват шумно всеки свой напредък.

5.Искрените хора споделят мнението си с останалите, фалшивите обичат да шушукат

За да могат да създадат лъжливо усещане за близост и в същото време да настройват другите на принципа "разделяй и владей".

6.Искрените хора правят всичко възможно, за да изпълняват обещанията си. Фалшивите лесно дават обещания, но рядко ги изпълняват (освен ако нямат полза от това)

Защото чувството им за справедливост и съвестта им не оказват никакво влияние върху тях. Те са внимателни, само когато имат полза.

7.Искрените хора признават успехите на другите, фалшивите са готови да бъдат незаслужено критични, за да изтъкнат себе си

Неискрените хора обикновено не се интересуват от нищо друго, освен от собствения си успех и когато критикуват другиго е единствено, за да го сравнят със себе си.

8.Искрените хора са готови да помогнат винаги, докато фалшивите са отзивчиви, само когато имат задни мисли.