Автор
Woman.bg

Грешките, които 99% от жените допускат във връзките си!

Психоложката Ана Итоко споделя кои са най-честите грешки, които дамите допускат в отношенията си с партньора, съдейки по своята практика, и съветва какво да направите в конкретни ситуации, за да не допускате някоя от тях.

Поучавате го


Грешка на голяма част от дамите е, че поучават половинката си. Когато имаме някакъв проблем и се чувстват пренебрегнати или обидени от нещо, не се задоволяват само с това да споделят, че дадена реакция или реплика ги е наранила и до там, без повече обяснения и без излишна драма.

Не, те започват едно продължително нравоучение, в което неизменно се стига до реплики като "Ще ти обясня как е правилно!", "Аз знам най-добре!", "Ти не знаеш, изобщо" и т.н.

Изпадате в крайности

Жените често изпадат в една от две крайности, а именно да са прекалено достъпни или напълно недостъпни. Следователно съществуват два момента:

Когато жената е винаги на разположение за половинката си, тя губи своята стойност както за самата себе си, така и за партньора си.

Когато жената се държи като лидера у дома или "Майката", то сексуалното привличане на мъжа към нея неизбежно ще изчезне. Това е нормално, защото в главата на мъжа образът на "майката" и представата за "секс" са две противоположни и несъвместими неща. "Майката" е за обич, а сексът трябва да се практикува с друга жена.

Затова съвременната жена трябва да е комбинация от момиче и майка, създавайки образа на перфектната дама – спокойна, уравновесена и умееща да проявява гъвкавост.

Една такава жена, която емоционално стабилна и не изпада в крайности, също така е наясно и с друг много важен житейски момент – не трябва да търсиш щастието извън себе си.

Много представителки на нежния пол чакат някой мъж да се появи в живота им, вярвайки, че той ще запълни липсите в съществуването им, ще направи нещо, за да ги накара да се почувстват удовлетворени и значими. Това няма да се случи, ако на човек му е необходим някой, за да бъде щастлив, то той никога няма да изпита истинската радост от живота.



Критиката ви не е конструктивна

Много дами правят грешката, когато са недоволни от решения, взети от половинката си, или от начина, по който се развива животът на любимия им, да го нападат с реплики като "Много си мързелив, кога ще се промениш" или "Кога ще станеш по-амбициозен". С тези констатации няма да постигнете нищо, освен да предизвикате враждебно отношение към себе си.

По-добре е да разберете защо партньорът ви отказва повишението, което му предлагат, например. Каква е причината за това и как може да му помогне да постигне вътрешен мир.

Чуждото мнение е по-важно от неговото

Повечето дами прекарват часове пред огледалото преди да излязат навън, гласейки се, за да впечатлят непознати, но вкъщи са с развлечен анцуг, мръсна тениска и рошава коса, а после се чудят защо сексуалният им живот е в застой.

Подобно поведение е наистина неприемливо. Не само защото мнението на мъжа ви трябва да е по-значимо за вас от това на колегите, но и защото всяка жена трябва да изглежда добре за себе си. Не се занемарявайте от уважение към вас самата, а не за да се харесате на някого.