Маслото от кашу е много по-малко калорично в сравнение с това от фъстъци. То е вкусно и завладяващо, независимо дали ще го поднесете на закуска върху ръжена филийка хляб или на обяд върху пилешки гърди в компанията на индийско къри и печени ябълки.
#Продукти
300 г безсолни ядки кашу
#Приготввяне
Загрейте фурната до 140 °С. Пригответе си чист и стерилизиран буркан.
Загрейте голяма тава, изсипете в него ядките кашу и при непрекъснато разбъркване печете на умерен огън в продължение на 5 минути или докато ядките придобият златист загар.
След като ядките изстинат, ги изсипете в блендер и ги разбийте на фини трохи. След това отново ги разбийте на по-бързи обороти за още 5 минути, докато се образува мека и гладка паста. Подправете със сол на вкус, след което с лъжица прехвърлете в стерилизиран буркан.
Съхранявайте в продължение на три месеца. След отваряне съхранявайте в хладилник и използвайте в рамките на един месец.