Може би едни от най-любимите моменти, които всички ние сме имали като деца, са били тези, в които нашите родители са ни чели или разказвали приказки за лека нощ.

Какво по-прекрасно за едно дете от това да се пренесе във вълшебния свят на приказките, мигове преди да заспи? Чрез тях ние можем да разкажем истините за живота, да направим децата си по-мъдри, по-добри и дори да развием въображението им. Сигурно би ви било невъзможно да забравите вълнението, с което сте очаквали приказката за лека нощ...

Децата от SOS Детски селища не могат да се докоснат до това вълшебство, тъй като израстват без родителска грижа, но вие можете да ги потопите в света на приказните герои и чудесата.

Как? Като напишете приказка

Можете да дарите радост на децата, лишени от родителски грижи като напишете най-кратката позитивна приказка, посветена на грижовността, обичта и приятелството и да я качите във Facebook с хаштаг #ПриказнаСиняГрижа. След края на кампанията, която стартира на 10 октомври, 20 от приказките ще бъдат събрани и публикувани в специална книжка, предназначена за децата от SOS Детски селища България. По този начин Вие ще дадете огромен принос за кампанията и ще донесете много вълшебни усмивки на десетки деца в миговете, преди сън.

Инициативата е част от кампанията на NIVEA “Приказни моменти на грижа“

Тя се провежда за втора поредна година и осигурява на своите потребители възможността да допринесат за развитието и израстването на децата, които Сдружение SOS Детски селища България подкрепя, а именно – деца, лишени от родителска грижа и деца в риск да загубят закрилата на своите родители. NIVEA ще дари на организацията по 30 стотинки за всеки закупен продукт от лимитираната серия "Приказни моменти на грижа“.