И днес продължаваме с бързите и лесни рецепти за вкусни супи.
Ще ви представим още 3 идеи за прекрасно здравословно ястие, което можете да си приготвите само за 30 минути.
1.Супа от моркови и сладки картофи
Необходими продукти:
3 супени лъжици зехтин (или масло от кокос)
1 средно голяма глава лук (нарязана)
2 супени лъжици къри паста
1 супена лъжица настърган джинджифил
6 счукани скилидки чесън
1 голям сладък картоф, обелен и нарязан
230 гр обелени и нарязани моркови
зеленчуков или пилешки бульон
кокосово мляко
сол
1 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте в тенджера зехтина (или ако сте се спрели на маслото от кокос) и сложете лука да се задушава за около 3 минути. След това добавете чесъна, морковите и къри пастата, и задушавайте за около още 2 минути. Прибавете бульона, картофа и морковите, след което захлупете тенджерата, намалете температурата и оставете супата да се готви за около 15 минути, докато зеленчуците омекнат. След това вземете пасатор и блендирайте супата, докато не стане на пюре. Разпределете в купички и във всяка една добавете от кокосовото мляко, черния пипер и подправете със сол на вкус.
2.Пикантна турска супа
Необходими продукти:
1 купичка кафяв ориз
2 чаши пилешки бульон
3 чаши вода
1 супена лъжица зехтин
½ нарязан червен лук
2-3 счукани скилидки чесън
2-3 чушки Халапеньо (премахнете семената, ако не искате да бъде много люто)
450 гр пуешка кайма
400 гр черен боб
2 чаени лъжици чили на прах
1 чаена лъжица кимион
1 чаена лъжица сол
1 чаша сос салца
доматено пюре
топинг (чипс, сирене, крутони или каквото друго желаете)
Начин на приготвяне:
Сложете бульона и сипете чаша вода в тиган за сосове или в тенджера. След това добавете ориза, захлупете, намалете температурата и оставете съставките да се сготвят за 30 минути. В това време сипете зехтина в друг съд и загрейте на средна температура. Сложете лука, чесъна и чушките и ги оставете да се задушат за 1-2 минути, докато разбърквате енергично. Добавете каймата и разбърквайте, докато не добие кафеникав цвят и не се надроби. Когато е готова прибавете черния боб, чилито, кимиона, солта, соса салца и разбърквайте за няколко минути. Добавете доматеното пюре и още две чаши вода, в зависимост от консистенцията на супата. Обединете съставките от двата съда в няколко купички.
Супа лазаня
Необходими продукти:
4 супени лъжици зехтин
230 гр телешка кайма
½ нарязан лук
3-4 счукани глави чесън
пилешки бульон
доматени пюре
½ чаена лъжица босилек
½ чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица суха мащерка
дафинов лист
8 парчета кори за лазаная
извара
¼ купичка настърган пармезан
½ чаена лъжица магданоз
сол
черен пипер
сирене рикота
Начин на приготвяне:
Сгответе корите за лазаня, както е указано на пакета.
Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура, сложете каймата и подправете със сол и пипер на вкус. Разбърквайте, докато месото не добие кафеникав цвят. След това махнете каймата и я оставете настрани. Добавете още малко зехтин, в който да задушите лука за около 4-5 минути. След това прибавете чесъна и задушавайте за около още 1 минута. След това сипете бульона, доматеното пюре, босилека, ригъна, мащерката и дафиновия лист. Оставете ги да се сварят. После сложете каймата обратно, захлупете, намалете температурата и оставете да се готви за около 10 минути. Когато е готово подправете със сол и черен пипер на вкус.
В малка купичка смесете сиренето рикота, пармезана и магданоза. Подправете със сола и черен пипер. Разбърквайте, докато не стане хомогенна смес. Когато всичко е готово разпределете корите в купички и запълнете с останалата смес, а отгоре добавете сиренето, което забъркахте.