Бързи и лесни рецепти за вкусна супа (II част)
Автор
Woman.bg

Бързи и лесни рецепти за вкусна супа (II част)

И днес продължаваме с бързите и лесни рецепти за вкусни супи.

Ще ви представим още 3 идеи за прекрасно здравословно ястие, което можете да си приготвите само за 30 минути.

1.Супа от моркови и сладки картофи

Необходими продукти:

3 супени лъжици зехтин (или масло от кокос)

1 средно голяма глава лук (нарязана)

2 супени лъжици къри паста

1 супена лъжица настърган джинджифил

6 счукани скилидки чесън

1 голям сладък картоф, обелен и нарязан

230 гр обелени и нарязани моркови

зеленчуков или пилешки бульон

кокосово мляко

сол

1 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте в тенджера зехтина (или ако сте се спрели на маслото от кокос) и сложете лука да се задушава за около 3 минути. След това добавете чесъна, морковите и къри пастата, и задушавайте за около още 2 минути. Прибавете бульона, картофа и морковите, след което захлупете тенджерата, намалете температурата и оставете супата да се готви за около 15 минути, докато зеленчуците омекнат. След това вземете пасатор и блендирайте супата, докато не стане на пюре. Разпределете в купички и във всяка една добавете от кокосовото мляко, черния пипер и подправете със сол на вкус.

2.Пикантна турска супа

Необходими продукти:

1 купичка кафяв ориз

2 чаши пилешки бульон

3 чаши вода

1 супена лъжица зехтин

½ нарязан червен лук

2-3 счукани скилидки чесън

2-3 чушки Халапеньо (премахнете семената, ако не искате да бъде много люто)

450 гр пуешка кайма

400 гр черен боб

2 чаени лъжици чили на прах

1 чаена лъжица кимион

1 чаена лъжица сол

1 чаша сос салца

доматено пюре

топинг (чипс, сирене, крутони или каквото друго желаете)

Начин на приготвяне:

Сложете бульона и сипете чаша вода в тиган за сосове или в тенджера. След това добавете ориза, захлупете, намалете температурата и оставете съставките да се сготвят за 30 минути. В това време сипете зехтина в друг съд и загрейте на средна температура. Сложете лука, чесъна и чушките и ги оставете да се задушат за 1-2 минути, докато разбърквате енергично. Добавете каймата и разбърквайте, докато не добие кафеникав цвят и не се надроби. Когато е готова прибавете черния боб, чилито, кимиона, солта, соса салца и разбърквайте за няколко минути. Добавете доматеното пюре и още две чаши вода, в зависимост от консистенцията на супата. Обединете съставките от двата съда в няколко купички.

Супа лазаня

Необходими продукти:

4 супени лъжици зехтин

230 гр телешка кайма

½ нарязан лук

3-4 счукани глави чесън

пилешки бульон

доматени пюре

½ чаена лъжица босилек

½ чаена лъжица сушен риган

¼ чаена лъжица суха мащерка

дафинов лист

8 парчета кори за лазаная

извара

¼ купичка настърган пармезан

½ чаена лъжица магданоз

сол

черен пипер

сирене рикота

Начин на приготвяне:

Сгответе корите за лазаня, както е указано на пакета.

Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура, сложете каймата и подправете със сол и пипер на вкус. Разбърквайте, докато месото не добие кафеникав цвят. След това махнете каймата и я оставете настрани. Добавете още малко зехтин, в който да задушите лука за около 4-5 минути. След това прибавете чесъна и задушавайте за около още 1 минута. След това сипете бульона, доматеното пюре, босилека, ригъна, мащерката и дафиновия лист. Оставете ги да се сварят. После сложете каймата обратно, захлупете, намалете температурата и оставете да се готви за около 10 минути. Когато е готово подправете със сол и черен пипер на вкус.

В малка купичка смесете сиренето рикота, пармезана и магданоза. Подправете със сола и черен пипер. Разбърквайте, докато не стане хомогенна смес. Когато всичко е готово разпределете корите в купички и запълнете с останалата смес, а отгоре добавете сиренето, което забъркахте.