Кой не си е чупвал със зажадняла страст едно от триъгълните парченца млечен или тъмен шоколад от култовата марка “Toblerone“. Особено сега, в дните, изпълнени с предпразнично коледно настроение, всички се втурваме към щандовете, отрупани с всевъзможни лакомства и задължително си взимаме по един тоблерон.



Знаете ли обаче, че наредените една до друга пирамидки в скоро време няма да са същите. Формата на емблематичния шоколад от нашето детство вече няма да е това, което беше. Харесва ли ви или не, шоколадовият десерт си има изцяло нова външна визия.

Новият “Toblerone“ вече е в продажба в Обединеното кралство, а британците останаха разочаровани не само от променената форма, но и от по-малкия грамаж.



На страницата на “Toblerone“ във Facebook те изразиха своето недоволство и възмущение от нея. Ето част от мненията:

“Защо компанията е решила да направи разстоянието между блокчетата по-голямо, а не са намалили дължината на шоколада?“

„Изглежда ужасно. Мисля, че трябваше да намалите дължината, но да запазите триъгълните блокчета, както си бяха.“

„Решението ви е абсолютно неправилно. Визията е много зле и нескопосана. Човек си купува шоколада именно заради специфичната му форма, която е свикнал да вижда толкова дълго време. А вие посягате на нещо, което е част от уникалността на този шоколад.“

“Трябваше да направите анкети сред феновете на Тоблерон дали искат да се направи тази промяна или не.”


Теглото на досегашните 400-грамови шоколадчета днес е редуцирано на 360, а на тези от 175 г – на 150. За щастие и утеха на всички ни поне видът и размерът на опаковката на продукта е останал същият.

А вие дами, какво ще кажете, харесва ли ви новата визия на известната марка шоколад или предпочитате старата?