Готови ли сте за Black Friday? Само след ден намаленията вече ще са факт, но за най-запалените фенове на модата испанският бранд за обувки Castañer прави предварително 30 процента намаление на актуалната си колеция, което важи от днес до неделя, 27 ноември, включително. Нестандартни, но и изключително актуални, обувките на марката могат да бъдат намерени само в notosgalleries – той единственият по рода си department store у нас, който се намира в Sofia Ring Mall.

Нежен велур, френски платформи и масивни, комфортни токове – новата колекция на Castañer предлага ботуши, боти и сабо за всеки вкус. Подметките от висококачествен гьон пък правят моделите на бранда отличен избор за зимните поледици, тъй като се пързалят много по-малко от обикновените гумени грайфери. Всъщност, историята на марката е повече от впечатляваща.

Малко съвременни брандове могат да се похвалят с няколковековни традиции. Castañer обаче е точно от тях. Брандът води началото си от далечната 1776 г., когато испанецът Рафаел Кастанер създал първите еспадрили. Удобната и проста за изработка обувка бързо превзела пазара. По време на гражданката война в Испания, обаче, семейният бизнес имал леки затруднения. Но не за дълго. Всичко се оправило, когато през 60-те години на миналия век пътищата на Изабел и Лоренцо Кастанер – тогавашните ръководители на компания и Ив Сен Лоран се пресекли. Моделиерът обул манекенките на подиума с еспадрили и хората буквално се влюбили в испанската обувка. Първият бутик на марката е открит в Барселона през 1994г., а днес брандът прави колекции за Christian Louboutin и Marc Jacobs. Но най-запалените почитатели на стила на Castañer все пак остават верни на класическите модели на бранда, носещи едновременно по малко от шика на стара Барселона от края на 18-и век и съвременияградски стил.

Одри Хепбърн, Грейс Кели и самият Салвадор Дали ги харесват и носят еспадрилите на Castañer с удоволствие. Феновете на марката са повече от впечатляващи. В наши дни брандът е любим на личности от ранга на Ева Мендес, Джесика Алба и Кейт Мидълтън... А списъкът със звездните им почитатели расте с всеки следващ сезон.

Причината – обувките на испанската марка са доказано удобни, с изключително качество и не на последно място – изработени главно от естествени материи – плат и кожа. А страхотните актуални модели на марката могат да бъдат видени у нас единствено в notosgalleries – не пропускайте възможност та да имате чифт от тези обувки. Както вече споменахме – с 30% до 27 ноември.