Автор
Цвета Герчева

Милано - близкото бягство за празниците

Милано – обичам го този град. То да се влюбиш в Италия не е трудно, но специално Милано може да плени сърцето ти буквално за минути. И не си мислете, че ако се снимате пред катедралата на Дуомото вече сте видели всичко – в никакъв случай. Милано предлага много повече. И точно сега е времето да го посетите, защото през декември италианската модна столица ще ви изнeнада със страхотни намаления по бутиците, градът е украсен приказно, а духът на празника се усеща буквално навсякъде. Разходете се по прочутата "Монтенаполеоне" и се отбийте до Навили - каналите на Милано, които носят венецианска атмосфера в забързания иначе град.

Няколкодневна ексурзия до Милано за Нова година е страхотен вариант да посрещнете 2023-а. Винаги отлично приготвена храна и прочутото вино на Ломбардия – в Милано кулинарните „отбивки“ са вкусни и запомнящи се, а всяка вечеря носи усещането за празничност.

Въпреки, че е зима - не пропускайте за нищо на света да пробвате и чаша бяло вино от Трентино – лозите, зрели по стръмните подстъпи на Алпите дават еликсир, сякаш роден от ледовете на планината – строг и с аромат на скреж. Разбира се, има наколко задължителни места, които трябва да посетите в града, превърнал се в икономическа столица на Италия.

Не пропускайте да се повозите на трамвай из централната част на града, да опитате прочутото капучино, което в Милано ще ви сервират с безкомпромисно качество и да видите „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи... Ако пък ви се разхожда из околността – ще се убедите, че Милано е само отправна точка за приключения.

Китното малко Варезе, прекрасното Комо – на брега на едноиеммното езеро или пък Брунате – не случайно една от най-одумваните светски двойки на миналия век – Мара Белчева и Пенчо Славейков избират именно тук да прекарат най-влюбените си, последни дни знаедно. Вече мечтаете за Милано? Моят съвет към вас - погледнете кога иима изгодни билети и купувайте смело.