Неустоим десерт с мек карамелен вкус и фина текстура, разтапяща се в устата. Днес разкриваме още една от малките сладки тайни на съвременната кухня. Ето как да приготвим карамелени бонбони, които са веган-вкусни.
Продукти за 4 души:
100 мл боев крем
120 г захар
40 г мед или сироп от агава
10 г маргарин
2 щипки сол
Необходими са пет минути, за да подготвите малките десерти, а удоволствието от тях ще трае повече отколкото си мислите.
В тенджерка смесете захарта, сиропа от агава и соевия крем. Изчакайте да заври на тих огън, като разбърквате регулярно, така че карамелът да не залепне за дъното.
Оставете да ври в продължение на десет минути и щом сместа се сгъсти, премахнете я от огъня.
Добавете маргарина и солта. Разбъркайте.
Сега остава да разстелем карамела върху тава, покрита с готварска хартия. Изчакваме да се втвърди (леко) преди да оформим бонбоните. За тази цел можем да използваме ръцете си, следвайки фантазията си или да изберем формички, с които да придадем желаната визия на карамелените парченца.
Оставяме в хладилника преди да сервираме.