Автор
Антония Михайлова

Опра Уинфри: Мислете като кралица. Кралицата не се бои от провал

На днешната дата рожден ден празнува нашумялата американска тв водеща и общественик Опра Уинфри. Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари 1954 година в щата Мисисипи като нежелано дете на двама тийнейджъри.

Има тежко детство, изпълнено с множество перипетии, болки и страдания. Бяга от майка си Веронита, тъй като е била сексуално насилвана от нейни роднини и приятели. Едва на 14-годишна възраст Опра ражда бебе, което не оцелява. Мести се да живее при баща си Върнан, който бил бръснар и бизнесмен. През 1971 г. с пълна стипендия успява да влезе в държавния университет на Тенеси.

View post on Instagram
 

От там нататък започва нейният дълъг и труден път към славата и успеха. Днес нейното предаване "Шоуто на Опра" печели славата и имиджа на най-успешното ток-шоу в историята на телевизията. Неговият последен брой е излъчен на 25 май 2011 г., а самото то е удостоено с няколко награди "Еми". Към момента Уинфри е продуцент и автор на още десетина тв програми, и инициатор на благотворителни организации.

Сензационната журналистка е широко известна и с литературно-критичните си анализи, както и с изявите си като талантлива актриса в света на киното. Дебютът й в седмото изкуство е свързан с впечатляващата й роля в "Пурпурен цвят" на Стивън Спилбърг през 1985 г.. Участието й донася две номинации за "Оскар" и "Златен глобус".

Опра е първата жена милиардер от афроамерикански произход, получила почетна степен от Харвардския университет и удостоена с "Президентския медал на свободата".

Нейната влиятелност и филантропия я открояват като една от най-обичаните и уважавани личности по целия свят. Тя е пример за това как благодарение на силата на човешкия дух и вяра, независимо от трудното детство, произхода, бедността и горчивия опит, успява да се превърне в блестящ пример за подражание!

Ето една красива част от вдъхновяващите мисли на Опра за провалите и успехите в живота:

"Най-голямото откритие на всички времена е, че човек може да промени своето бъдеще, просто като промени своето отношение."

"Всеки ден ви дава шанса да поемете въздух, да захвърлите обувките и да потанцувате."

"Причината, поради която получавам това, което повечето не получават, е че съм готова да направя това, което повечето не са готови да направят."

"Никога не забравяйте, че правото да изберете свой собствен път е свещена привилегия. Използвайте го."

"Ако искате да имате успех, не трябва да го превръщате в своя цел. Разковничето е не да се безпокоите дали ще успеете, а да работите, за да станете забележителни - и успехът ще дойде съвсем естествено."

"Голямата тайна на живота е, че няма голяма тайна. Каквато и да е целта ви, можете да я постигнете, ако сте готови да работите."

"Следвайте собствените си инстинкти. Това е най-мъдрото нещо в живота ви."

"Много хора искат да се возят с вас в лимузина, но вие търсете някой, който ще вземе автобуса с вас, когато лимузината се повреди."

"Това, което със сигурност знам, е, че нашето пътешествие започва тогава, когато решим да се изправим, да пристъпим напред и да заживеем истински."

"Бъдете благодарни за това, което имате, и ще имате повече. Ако се съсредоточавате върху онова, което нямате, никога няма да имате достатъчно."

"Провалът е велик учител, ако сте отворени към него."

"Имам много неща, които да доказвам на себе си. И едно от тях е, че мога да живея живота си безстрашно."

"Това, което Бог е предвидил за вас, се простира много по-далече отвъд всичко, което можете да си представите."

"Можеш да имаш всичко. Но просто не можеш да имаш всичко наведнъж."

"Оградете се само с хора, които ще ви тласкат нагоре."

"Вие получавате от живота това, за което ви стига куража да си поискате."

"Когато гледам в бъдещето, то е толкова ярко, че изгаря очите ми."

"Дишай. Продължавай. И си напомняй, че този момент е единственото нещо, което със сигурност имаш."

"Мислете като кралица. Кралицата не се бои от провал. Провалът е само още един трамплин към величието."

"Това, което със сигурност знам, е, че каквото давате, ви се връща обратно."

"Най-голямото приключение, което можете да предприемете, е да живеете живота на своите мечти!"