Автор
Антония Михайлова

Дете с рядко заболяване срещна своето куче близнак

Много уроци можем да научим от децата и от животните. Още повече – от отношенията между тях. А детската душа – тя е всичко. Невинност и обич. Искреност и вярност. Безкористност и чистота. Поднасяме ви една невероятна история, която ще ви докаже това. История, която ще докосне сърцето ви, ще ви трогне и... усмихне.

Картър Бланчард е на 8 години и страда от рядкото кожно заболяване – витилиго. Големите светли белези по кожата му го карат да се чувства тъжен, самотен и неуверен.


Притеснена от факта, че синът й мрази лицето си и начина по-който изглежда, майката на Картър – Стефани Адкок, започва усилено да търси начин, по който да помогне детето си.

"Струваше ми се, че трябва да се случи истинско чудо, което да помогне на Картър да приеме и оцени уникалния си външен вид. И за голяма радост този миг... дойде", споделя тя. Това се случва броени дни, след като Стефани случайно се натъква на отговора на своите многобройни молитви в лицето на един симпатичен черен лабрадор.


Оказва се, че 13-годишният домашен любимец Роуди бил диагностициран с витилиго същата година, в която и самия Картър. Но докато Картър се криел от външния свят, белите петна на Роуди превърнали кучето в истинска интернет звезда. "Бях много развълнувана, когато попаднах на статия за лабрадора в нета.


Веднага си казах, че трябва да осъществя връзка с неговите стопани и да го запозная с моето момче", разказва още Стефани.

Картър и Роуди се срещат за първи път през месец март тази година. Среща, от която се ражда едно неочаквано голямо, чистосърдечно и красиво приятелство. Приятелство, благодарение на което Картър с ентусиазъм и вдъхновение се учи да приема своята уникалност.