Необходими продукти:
1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. грис
1 кг ябълки
1 ч.ч. олио
1 пак. бакпулвер
30 г краве масло
1/2 пак. канела на прах
1 к.ч. орехови ядки смлени
1 шепа пудра захар
Начин на приготвяне:
Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло.
Сместа се поръсва с половината олио.
Ябълките, предварително обелени, настъргани и смесени с канелата и орехите, се разстилат.
Покриват се с останалата суха смес, поръсва се с останалото олио и повърхността се заглажда.
Мързеливият щрудел се пече в умерена фурна.
Поднеся се поръсен с пудра захар.