Необходими продукти:
1 яйце
1 връзка копър
800 г тиквички
1 глава лук
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
120г прошуто
60 г пармезан
Начин на приготвяне:
В около 1,5 л вряща вода се слагат олиото, солта, тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, и лукът, разрязан на едри парчета.
Когато тиквичките и лукът се сварят, тенджерата се сваля от котлона.
В отделен съд се разбива яйцето и с бъркане бавно към него се прибавя по малко от течността на супата, около 1/3 от нея.
Получената смес се изсипва обратно при зеленчуците с бъркане. Добавя се ситно нарязаният копър.
Преди сервиране супата се оставя да престои около 10 минути. Гарнира се с прошутото и настъргания пармезан и се сервира.