Чудите се защо Близнаците са толкова колоритни личности?

Не е възможно да опишем представителите на тази уникална зодия с една дума, нито с едно изречение. Затова ви представяме 21 характеристики, за които дори не сте подозирали, че са присъщи за Близнаците.

1. Близнаците избягват конфликтите

В живота на Близнаците няма излишна драма. Когато стане напечено, те просто се оттеглят в покоите си, където на спокойствие могат да четат книга или да извършват друга интелектуална дейност. В крайна сметка има много по-важни неща в живота на Близнаците от това да победят в спор.

2. Когато се почувстват притиснати, Близнаците отвръщат на удара

Въпреки че се славят като пацифисти, Близнаците не се страхуват да отстояват правата и позициите си и могат да бъдат доста пиперливи в изказванията си.

Четете още: Ахилесовата пета на всяка зодия

3. Близнаците са безкрайно лоялни приятели и партньори

Близнаците не се доверяват на всеки, но ако веднъж сте ги спечелили на ваша страна, то вие имате най-верния приятел или любовник на света.

4. В ума на Близнаците постоянно препускат мисли и идеи


Те всъщност най-много се интересуват от .... всичко. Много е трудно да задържиш вниманието им, просто защото страстите и интересите им се сменят като времето през последните два месеца.

5. Близнаците са изключително независими и не обичат да ги контролират


Близнаците винаги ще предпочетат да вървят по неотъпкани пътеки, вместо да живеят в сянката на някой друг. Те имат нужда да се чувстват свободни, да живеят своя собствен живот и ако се опитате да ги опитомите, ще ги изгубите безвъзвратно от живота си.

6. Близнаците са наблюдателни до педантичност и постоянно попиват нови знания

Родени изследователи, Близнаците няма да спрат, докато не разнищят нещата и достигнат до тяхната същина.

7. Близнаците могат да имат доста фриволно поведение

Близнаците често се увличат прекалено във флиртовете и могат да предизвикат възмутителни погледи от страната на по-консервативните представители на зодиака. Повярвайте ми, Близнаците не влагат никакви неприлични помисли, просто са прекалено дружелюбни и наистина ги бива в комуникацията.

8. Близнаците изпитват силна нетърпимост към негативните хора, които постоянно се оплакват

Ако сте от онзи тип свръхкритични персони, които обаче не правят нищо, за да променят битието си, а се оплакват за едно и също нещо отново и отново, то определено нямате приятели Близнаци, защото те отдавна са избягали с 300 км/ч от непрестанното ви хленчене.

9. Близнаците предпочитат компанията на хора, които стимулират мисленето им

Ако сте интересен събеседник, който може да предложи неизчерапема палитра от интересни истории, остроумни реплики и смешки, то вие имате най-малко трима Близнаци в своето обкръжение.

10. Близнаците не се страхуват да кажат точно това, което си мислят


Близнаците имат мнение за абсолютно всичко и повярвайте ми, няма да ви спестят никакви подробности, дори и тези, които не искате да чуете. Е, ако имате приятели Близнаци, ще ви се наложи да се запознаете с истината лице в лице.

11. Близнаците са подкрепящи и окуражаващи приятели

Близнаците ще преобърнат света, ако разберат, че техен приятел е в беда или се чувства нещастен и биха направили и невъзможното, за да се уверят, че всичко с него е наред. Те са незаменими в успокоителните думи и в даването на съвети, които наистина могат да ви бъдат от полза.

12. Близнаците могат да бъдат наистина странни

Близнаците често изумяват околните с непредсказуемото си и поведение. Те ненавиждат обикновените и скучни неща и ако свикнете с ексцентричното им поведение, ние ви обещаваме,че никога няма да скучаете.

13. Те знаят как да извоюват това, което искат

Добри оратори, Близнаците са впечатляващо красноречиви със своите изказвания. Те притежават тайнствената дарба да убедят хората в почти всичко. Е, надяваме се, че няма да ви накарат да скочите от някоя скала, но се пригответе да бъдете хипнотизирани и примамени във всевъзможни щури изживявания.

14. Близнаците са неспокойни и винаги в движение

Душата на Близнаците е неспокойна и те подсъзнателно постоянно търсят нови приключения, тъй като еднообразието и рутината ги задушават.

15. Близнаците са любознателни и попиват всяка нова информация като гъба

Няма област, която да не представлява интерес за всеобхватния ум на Близнаците, които с детски ентусиазъм и любопитство откриват нови и нови знания, които нямат търпение да приложат на практика.

16. Близнаците могат да бъдат крайни в емоциите си

Това означава, че когато са щастливи, Близнаците са експлозия от радост и вълнение, но когато са тъжни или ядосани, по-добре се скрийте на сигурно място, защото ще бъдете пометени от истинско природно бедствие. Тази силна емоционалност често черпи от енергията им и може да им причини сериозни физически неразположения.

Четете още: 21 тайни за характера на Телеца

17. Близнаците са предпазливи и понякога трудно се доверяват

Не се заблуждавайте по разговорливостта на Близнаците. Те могат да дрънкат всякакви глупости, но ако засегнете лични теми, ще се сблъскате със стабилна стена пред себе си. Ако сте прекалено съмнителен за тях, дори ще бъдат особено отбранителни.

18. Близнаците се обвързват бавно, но са напълно отдадени на любимите си

Близнаците живеят на принципа „Всичко или нищо“. Такива са както в живота, така и в любовта. Това ги прави едни от най-надеждните партньори и верни съпруги/съпрузи.

19. Близнаците притежават авантюристичен дух

Може би си мислите за скачане с парашут, бънджи скок или делтапланер, но ще ви разочароваме. Не че няма да видите представител на зодия Близнаци да виси от някоя скала, но тук имаме предвид авантюризма във всеки един аспект от техния живот – работа, хоби, любов. Всяка нишка от тяхното битие е наситена с вълнение, емоция и щипка здравословна лудост.

20. Близнаците са безобразно саркастични

Да, на някой може да му дойде в повече тяхното чувство за хумор, но ако сте от хората, които разбират от сарказъм и ирония, определено ще се забавлявате безмерно в тяхната духовита компания.

21. Близнаците са адаптивни и могат да понесат стоически ударите на съдбата


Изключително гъвкави, Близнаците са най-адаптивни от всички зодиакални знаци и могат да оцелеят при всякакви обстоятелства. Поставени в нова среда, те най-бързо ще се ориентират в обстановката и ще намерят своето място, че дори и най-доброто, което до този момент никой не се е сетил да заеме. Такива са Близнаците – умни и креативни, затова дръжте се за тях и няма да сбъркате!

Известни личности, родени под знака Близнаци: Анджелина Джоли, Мерилин Монро, Джон Кенеди, Клинт Истууд, Принс, Том Джоунс, Джони Деп, Натали Портман и др.