Случвало ли ви се е да си кажете: „Не, аз никога няма да бъда от онези майки“. Но ако питате някой астролог, той само с един поглед на наталната ви карта, може категорично да отсече каква ще бъдете в ролята си на родител.

Ние няма как да направим на всеки личен хороскоп, затова ще ви разкажем какви качества проявяват отделните зодиакални знаци, когато възпитават своите деца.

Овен

Това са най-борбените майки, за които можете да си помислите. Стилът им на възпитание е изключително характерен, затова трудно бихте сбъркали майката Овен с някоя друга. Тя е уверена и осъзната силна дама, която обаче понякога прекалено много обсебва децата си.

Телец

Най-оригиналната майка, това е майката Телец. Тези майки са особено пестеливи и ще се грижат за бюджета на отрочето си по крайно педантичен начин. Техните деца ще имат добри обноски, ще уважават авторитети и ще идеализират своите майки.

Близнаци

Близнаците са най-интересните майки. Днес едни, утре – други, това може леко да обърка техните деца, но едно е сигурно – те никога няма да скучаят, когато мама е наоколо.

Рак

Раците са известни със своята грижовна природа, затова вероятно няма да изненадаме никой, ако кажем, че те са най-добрите майки в зодиака. Майчинският им инстинкт е заложен в тяхното ДНК. Те са от онзи тип майки, които биха ражда у дома, биха си наели дула и биха кърмили детето си възможно най-дълго.

Лъв

Най-креативните майки, това са Лъвиците. Те възприемат майчинството като сцена, на която могат да демонстрират своите лични качества. Амбициозни, майките Лъвици ще участват активно в заниманията на техните деца и ще ги насърчават да развиват своите таланти.

Дева

Девите са сигурно най-организираните майки на зодиака. Те ще обличат децата си по последен писък на модата, винаги ще са изгладени, с два еднакви чорапа и прилежна прическа. Могат да бъдат и от онзи тип интровертни майки, които дават прекалено голяма свобода и лично пространство на мъниците.

Везни

Родителството е онази магия в живота на Везните, която им помага да намерят вътрешния си център. Артистичните и хаотични Везни изведнъж се превръщат в организирани и грижовни майки за пример, когато се появи новият член на семейството.

Четете още: Коя е най-подходящата професия вашата зодия

Скорпион

Призът за най-магнетична майка определено отива при зодия Скорпион. Те са един уникален микс от чудатост, вдъхновение и контрол. В зависимост от тяхното настроение, те могат да са пристан за децата си или страшилището, от което се страхуват. Едно е сигурно обаче, каквото и да се случва, майката Скорпион ще ги пази и защитава с неудържима сила и дух.

Стрелец


Образът на майка наистина не е първото нещо, което ни изниква в съзнанието, когато се сетим за зодия Стрелец. Но независимият и авантюристичен дух на Стрелците ги превръща в едни очарователни родители, когато времето за това настъпи. Те се отнасят с децата си като с големи хора, а всяка минута, прекарана заедно, е истинско забавление и за двамата.

Козирог

Тъй като този знак се свързва с архетипа на бащата, майката Козирог се опитва да изземе функциите и на другия родител в не малко от случаите. Това не означава, че й липсва нежност и топлина, просто е по-авторитарна и структирирана, отколкото се предполага, че е нормално за една жена. Ще поставя задачи и крайни срокове на своите деца, но и ще ги обича и глези безмерно, когато сметне за необходимо.

Водолей


Майката Водолей не може да бъде сложена в никакви рамки. Тя е спонтанна, дива, привързвана към децата си и обича да държи всичко под контрол. Очаквайте щури преживявания и незабравими моменти, но когато нещата станат сериозни – никакви оправдания не минават при нея.

Риби

Любовта на Рибите към хармонията и спокойствието се пренася и върху техните деца. Те ще бъдат обсипани от топлина и ласки и никога няма да им липсват грижи и любов. Майките Риби са най-състрадателните, духовни и чувствителни от целия зодиак.