Всяка връзка има срок на годност и в един момент каквото и да правим, колкото и да се стараем, трябва да признаем пред себе си (а после и пред човека до нас), че всичко е приключило. Тук сме направили "колекция" от най-честите причини една връзка да приключи, така че замислете се дали нещата между вас и любимия наистина са наред, или за всеобщо добро трябва да продължите напред сами.

Изневяра

Той ви е изневерил. Не предполагате, а сте категорично сигурна, защото имате доказателства. И съмнение няма. Има жени, които ще простят, но нека не се залъгваме - нещата никога няма да бъдат същите оттук нататък.

Насъбиране

Независимо колко дълга е била връзката до момента, просто се насъбрали прекалено много гняв и фрустрация от партньора си. Всякакви негови досадни навици вече са ви непоносими. Дори смехът му е дразнещ, дрехите му са кошмар, не е джентълмен, не е внимателен с вас, груб е и с други хора, има само няколко теми за разговор, егоист е... Стига толкова.

Приятелките ви

Той е убеден, че най-близките ви приятелки са тъпи, ограничени, дразнещи и им се подиграва открито. Първоначално си казваме, че това не е болка за умиране, но с натрупване на наистина неприятни прояви от негова страна в един момент ситуацията става нетърпима. И се превръща в основателна причина за прекъсване на връзка.

Приятелите му

И по тази точка е нормално да си повтаряме, че все някак ще преглътнем приятелите му. Но когато става въпрос за сплотена групичка с груби, невъзпитани пияници, които през вечер се оказват в общия ви дом, а финалът на сбирката им е осеян с обидни думи, крясъци, залитания, изпотрошени бутилки и мебели, тази история просто няма как да продължи така дълго. А много често се случва възлюбеният ви просто да не осъзнава, че се е превърнал в редови член от една наистина просташка шайка, от което връщане назад рядко има.

Лично пространство

Той иска да има ключ от вас, дори да не живеете заедно. Държи да има всичките ви пароли, дори за служебната поща, а също за нормалната ви, за фейсбук, за туитър, а също и PIN-а ви за кредитната карта (и то не защото иска да ви вземе парите, а просто иска да знае и контролира всичко). Рови се редовно в телефона, таблета и лаптопа ви. Преравя джобовете ви. А после обяснява, че трябва да си имате доверие.

Ревност

Ако споменете за някой свой колежка, твоят господин откача. Убеден е, че спите с поне 3-4 от неговите приятели. Може и с братовчед му, колегите му, съседите му. Следи ви къде ходите, кога излизате и кога се прибирате, както и дали случайно някой не ви е докарал с кола до дома ви. Важното е, че иска да ви държи под контрол.

Друг мъж

Това е много, ама много рационално обяснение защо искате да се разделите с настоящия мъж до себе си - заради друг. И ако наистина се поставили на прецизната си емоционална везна всичко, не се колебайте и не губете времето нито на себе си, нито на досегашния си мъж.

Четете още: 6 признака, че връзката ви е приключила