Автор
Ева Лъчезарова

Пица наполовина: Неповторимо удоволствие за двама

Работният ми ден беше дълъг, много вдъхновяващ и напоително изморителен. Единственото ми желание бе да се прибера вкъщи, да си почина и да хапна нещо вкусно. Трябваше обаче да помисля и за любимия си мъж. Всички жени знаем, че когато един мъж е гладен не е на себе си: буквално оглушава и придобива един такъв стръвнишки поглед, който казва „ще изям всичко, което се изпречи на пътя ми“. За да се върне любовта на живота ви обратно, обаче е достатъчно да го изненадате с ново, любопитно и много вкусно хапване. Труден ребус, пред който всяка от нас се е изправяла неведнъж, особено когато е изморена, а времето е ограничено. Трябваше да измисля нещо бързо, апетитно и нестандартно, което да е по вкуса и на двама ни.

Всички сме чували, че за да се поддържат отношенията свежи и вечно млади, е необходимо от време на време да си правим изненади. Достатъчно е да сътворявате мънички жестове на внимание, които да показват на любимия ви, че държите на него и не го забравяте никога. И двамата обожаваме пица и реших, че мога да организирам едно мъничко пица-парти за двама ни. Как обаче да го направя нестандартно и персонализирано за толкова малко време? Оказа се, че отговорът е в супер готината опция на пицарии Domino’s, които дават възможност да комбинирате две пици в една основа. Това идеално се вписа в моята концепция по няколко основополагащи причини: аз съм вегетарианка, а той обожава месото, аз не обичам люто, а той го обожава и не на последно място пицата половин-половин всъщност е една чудесна метафора на любовта. Какво имам предвид ли? Двете половинки в една връзка внасят своя собствен привкус, аромат и лични качества, обикновено противоположностите се привличат, а това е истински дар, ако всичко това е в името на една основа – хармоничните отношения.


За да не губя време, поръчах пицата в момента, в който паркирах пред вкъщи, бях приятно изненадана, че получих 20% отстъпка, защото реших да направя поръчката през сайта. Избрах едната половина да бъде най-новият вкус на пицарията – бургер пица, а за себе си подбрах Гардън Класик с добавка рукола. От Domino’s ме увериха, че поръчката ще отнеме точно 30 минути и побързах да се кача у дома, за да измисля симпатичен начин, по който да я сервирам, както и една мъничка бележка, която да придаде личното ми отношение към вечерята. Тъй като обожавам стила рустик в сервирането, прецених, че най-добрият вариант е да поднеса пицата върху дъски за рязане. Получи се много симпатично и непринудено. На бележката написах: „Обичам те, защото си себе си, защото знаеш винаги как да ме разсмееш, защото ме допълваш и защото сме две толкова различни половинки, които гледат в една посока и са здраво стъпили на една основа“.

Точно бях приключила с подреждането на масата и на звънеца се позвъни, оказа се, че доставчикът буквално е разцепил секундата на две и точно 30 минути, след като я поръчах имах на прага си топла и ароматна пица. Сервирах я заедно с три уникално вкусни соса и зачаках. Десетина минути по-късно се прибра и Той. От вратата усети, че го чака нещо вкусно за вечеря и лицето му се разтегна в усмивка, която прерасна в думата „Пицааа!“.


Седнахме да хапваме и да си разкажем как е протекъл денят на другия. В момента, в който Той вкуси неговото парче застина в ступор. По лицето ми се смениха няколко изражения и цвята, чудех се какво ли си мисли. В този момент Той отново се усмихна и каза: „Тази пица има вкус на чийзбургер! Не мислех, че е възможно двете ми любими хапвания да се съчетаят в едно. Уникална си!“.

Бях оставила бележката под неговата дъска и Той я видя, след като вече беше хапнал – сит и доволен. Реакцията му ще оставя за себе си, но ви уверявам, че си заслужаваше. Ето как успях да превърна една делнична вечер в незабравимо и много лично преживяване. За да поддържате искрата на любовта всъщност не е нужно много – само мъничко желание, симпатична идея и отдаденост. Опитайте и вие - чудесно е!