Автор
Люблена Папазова

Зад кулисите на „Господари на ефира”

Смеете се, докато гледате „Господари на ефира” и се възхищавате на роклята на водещата Мария Игнатова и танца на адреналинките? Двойно повече ще се забавлявате, ако отиде на снимките на предаването. За тези, които обаче нямат възможност, Woman.bg надникна зад кулисите на шоуто, превърнало се в институция. Студиото, в което се снимат Господарите, се намира в логистичен парк в покрайнините на София и впечатлява с големите са размери. В съседство с него са тези на „Х Фактор” и „Като две капки вода”.


Влизаме точно, когато репетират адреналинките. Красавиците са все още по дънки, които по-късно ще сменят с изкусителни бански. Внимателно слушат наставленията на хореографката, която седи в апаратната. Там всъщност се „прави” щоуто - записва се гласът, картината, монтират се част от материалите. Веднага след като репетицията на танцьорките приключи, се чуват гласовете на водещите Мария Игнатова и Румен Угрински. Те записват репликите си зад кадър, които после ще бъдат монтирани на точните си места, а тонрежисьорът внимателно следи за качеството на звука. После двамата също влизат в апаратната, за да репетират думите си в ефир с помощта на аутокю-машина, поставена на камерата, която изписва всяка една фраза, която Игнатова и Угрински произнасят пред зрителите.

Четете още: Една по-различна претендентка за Мис Вселена

Прочети повече на: http://woman.bg/po-zhenski/edna-po-razlichna-pretendentka-za-mis-vselena.51662.htmlЕдна по-различна претендентка за Мис Вселена

Прочети повече на: http://woman.bg/po-zhenski/edna-po-razlichna-pretendentka-za-mis-vselena.51662.html

А публиката също вече е тук, посрещнати от усмихнати и дружелюбни организаторки. Зад стройната организация и перфектната стиковка на екипа стои продуцентът Джуди Халваджиян. Организаторките настаняват по местата зрителите, докато се шегуват и учтиво напомнят, че при посрещането на водещите и кучето Дасти, всички трябва да са прави. Операторите зад шестте камери са заели местата си, от апаратната се чува гласът на режисьора: „Начало” и адреналинките се завъртат в буен танц. Влизат Румен и Мария, които се настаняват на столовете си, като този на Игнатова е допълнително снабден с кокетна възглавничка за удобство. След минути се появява и кучето Дасти, което послушно следва своята стопанка, която също е неизменно присъствие в студиото. Покорно се оставя операторът да го заснеме отвсякъде, а после полягва на пода и не мърда до края на снимките.

Румен и Мария четат репликите си и от време на време спират, когато допускат грешка. Угрински трябва да произнесе многократно думата „одит”, но снимките не спират, просто после режисьорът ще монтира така предаването, че грешките ще отпаднат. Публика пляска и се смее, насърчавана от организаторката, която внимателно следи сценария и показва нагледно кога са аплаузите. Времето минава неусетно и предаването е заснето. Следват още две, пак със същата публика и екип. После лампите загасват, Дасти бърза да излезе на разходка, защото е много възпитано животно и никога не пишка в студиото, а хората от публиката да запалят цигара. Поредният снимачен ден е свършил, а многото работа, смехът, тренировките и репетициите остават само зад кадър. Не и за читателите на Woman.bg.

Четете още: Броени часове до „Джулая“. Ето къде да го посрещнете