Няколко причини, заради които няма да се махнете от Фейсбук

Много наши приятелки и познати редовно повтарят, че вече им е писнало от Фейсбук и ще си деактивират профила още утре. Това, разбира се, не се случва. Бил клюкарник. Променяли го непрекъснато и тъкмо свикваме с нещо, и на следващия ден има нещо ново. Губели прекалено много време там вместо да работят или да се забавляват в истинския свят. И какво ли още не. Ето затова събрахме няколко причини, поради които (за жалост!) няма да се махнете от Фейсбук. А вие се чувствайте поканени да добавяте още в коментарите!

Как ще помните рождените дни на всички? Няма начин. А алтернативата - да записвате всичко в тефтер - със сигурност не е най-лесната и практична. Във Фейсбук винаги сте подготвени и можете да честитите с думи, снимка, музикален клип и както там си решите.

Това е най-лесният начин да покажете снимките си (например от плажа) на приятели и познати. И, разбира се, да получите лайкове и коментари - нека не се лъжем, това е елементарен, но работещ начин от време на време да подхранваме егото си.

Как ще се осведомявате коя е новото гадже на приятеля ви от университета? Точно така, абсолютен клюкарник, но понякога имаме нужда да научим някакви такива дреболии за приятели и познати. Пък и какво е лошото в това да се сетим за някой от миналото си с добро... или не чак толкова добро?

Понякога без Фейсбук е изключително трудно да се свържете със съученичка или бивша колежка - нямате номера, мейла или адреса ѝ, така че... Досетихте се: само с няколко цъквания и две изречения можете да се свържете с всеки позабравен познат от миналото. А понякога приятелствата могат да бъдат възкресени, така че всеки метод това да се случва си струва да бъде използван.

В Туитър имате само 140 знака, за да изкажете мнението си. Е, във Фейсбук разполагате с много повече.

Как без Фейсбук ще научите за толкова много събития, които ви интересуват? А и в социалната мрежа след като потвърдите, че ще посетите някой event, това ще ви бъде напомнено на предния и на същия ден. А това е един лесен начин да използвате Фейсбук като органайзер.

И последно, макар и леко тъжно: огледайте се в метрото, в парка, в задръстване... Хората непрекъснато са със смартфон в ръка, а най-популярната използвана апликация е именно тази на Фейсбук. Така че това е един добър начин да се възползвате от малко свободно време, за да свършите нещо, благодарение на социалната мрежа.

А вие имате ли профил във Фейсбук и за какво го използвате?

Четете още: Ето защо да изберете колелото като средство за придвижване