Автор
Woman.bg

Експлоатира ли Анджелина Джоли деца от Камбоджа?

Анджелина Джоли отново попадна във фокуса на медийното внимание. Този път обаче поводът не са емоционалните й признания за развода й с Брад Пит, децата и как възнамерява да продължи живота си. Актрисата бе подложена на остри критики заради спекулациите, че покрай заснемането на новия си филм, посветен на геноцида в Камбоджа, са били експлоатирани малки деца.

Kонкретната причина за тези слухове са твърденията, че по време на кастингите тя и екипът, в търсене на подходящата актриса, са раздавали пари на бедни деца, след което са си ги вземали обратно, просто като актьорско упражнение. Методът обаче предизвика същински фурор в социалните мрежи, като бе определен като жесток и експлоататорски.

В мрежата мнозина заклеймиха актрисата с постове от рода на „Анджелина Джоли отиде прекалено далече“, „Злоупотреба с деца“ и „Вече си вън от моя свят“. Имаше и такива, които я защитиха, като изтъкнаха, че всичко е извадено от контекста и написаха: „Тя е отдадена на хуманитарни каузи. Не вярвам, че някога би травмирала деца по този начин.“


Анджелина Джоли по време на посещение в бежански лагер в Йордания миналата година.

Отговорът на самата Джоли също не закъсня. Тя обяви, че е разстроена и натъжена от факта, че някой така е интерпретирал работата покрай новия филм "Първо те убиха моя баща", който разказва за геноцида на един от най-репресивните режими, съществували някога - този на Червените кхмери.
„Смисълът на този филм е да привлече вниманието към ужаса на войната, който преживяват тези деца и да помогне да ги предпазим. Предположението, че истински пари са били дадени и взети от дете по време на прослушване е лъжа. Аз самата бих била възмутена, ако подобно нещо се беше случило“, каза още Джоли, която е специален пратеник на ООН за бежанците.