Актрисата Мирей Дарк почина тази нощ на 79 години, по-малко от месец след като в отвъдното се пресели друга икона на френското кино-Жана Моро. Дарк, звездата на френското кино през 60-те и 70-те години на миналия век, се е снимала в 50 филма. Над 13 от тях актрисата е работила с режисьора и сценарист Жорж Лотнер. Сред най-известните й роли в киното са във филмите "Женихът" с Луи дьо Фюнес, "Високият рус мъж с черната обувка" и "Завръщането на високия рус мъж с черната обувка" с Пиер Ришар, "Смъртта на един негодник" с Ален Делон.
Всъщност тя и Делон живеят 15 години заедно, а тя гледа на сина му Антъни като на свое дете. За връзката им се носят легенди, но сам най-красивият актьор на френското кино е признавал, че тя е голямата му любов. Мирей никога не го ревнувала и знаела за всичките му флиртове. Още от дете тя страда от проблеми със сърцето и това е причината двамата да нямат потомство. Именно липсата на деца води и до раздялата им: "Двамата искахме да имаме деца. Уви - не можехме да рискуваме, защото сърцето ѝ може би нямаше да издържи. Тя беше готова да си осиновим, но аз - не. Мечтаех за "плода на нашата любов". Всъщност това не беше единствената причина, заради която се разделихме”, изповядва Делон.


Двамата остават големи приятели и след това, а Дарк се жени за архитект. Това не й пречи да помогне на бившия си любим да излезе от депресията, обхванала го преди години.
Той пък бе до нея, след преживените две операции на сърцето. През 1980 г. тя се подлага на първата сърдечна операция. Оперирана е отново през 2013 г. Миналата година е настанена в болница след два мозъчни кръвоизлива, а в едно от последните интервюта призна: Почувствах, че смъртта не е далеч".

Четете още: Отиде си Жана Моро-вечната съперница на Бардо и Деньов