Автор
Woman.bg

Златна пръчица – вълшебната билка при цистит

Циститът е изключително мъчително състояние. Възпалението на пикочния мехур се дължи на навлизането на бактерии Ешерихия коли, които са едни от най-умните бактерии. Мутират, така че да приличат на клетки от кръвта, отговорни за резус фактора. Така тялото не ги разпознава за вредни и им позволява да си правят цели колонии, нанасяйки големи вреди. За да напуснат тялото, е необходимо да се стимулира процесът на диуреза. Като засилват отделянето на течност от тъканите, диуретиците спомагат за извършването на механичното измиване на пикочния мехур. Златната пръчица е силен диуретик с редица ценни за здравето качества.

Жълтото цвете краси много от поляните у нас. Малцина обаче знаят за неговите вълшебни свойства. Златната пръчица е лечебно растение, използвано още от Древността. Днес билката е обстойно проучена и успешно използвана при възпалителни състояния на пикочната система. В Германия и други европейски страни продуктите на база златна пръчица са регистрирани като лекарствени, поради добрата ефикасност и безопасност.

Растението съдържа синергично действащи биоактивни вещества, осигуряващи диуретичен, противовъзпалителен, аналгетичен, спазмолитичен, антимикробен и имуномодулиращ ефект при уровъзпаления. Едно от най-силните свойства на билката е диуретичният ù ефект. Тя буквално не позволява на урината да се задържи в пикочния мехур и да даде основание за поява на инфекции. Ако вече съществува такава, златната пръчица, извеждайки бързо урината навън, не позволява инфекцията да се задълбочи. Флавоноидите, които са едни от активните вещества в билката, могат да повлияят отпускането на гладката мускулатура на пикочния мехур, като по този начин облекчават болката и мъчителните спазми при уриниране. Имуномодулиращият ефект пък действа общо укрепващо и помага на организма по-бързо и лесно да се справи с инфекцията по пикочните пътища. Силната противовъзпалителна дейност се дължи на сапонините в растението. Те директно атакуват възпалителните процеси по стените на пикочния мехур и възстановяват тъканите.

Синергичното действие на златната пръчица наистина я категоризира като вълшебна за пикочните пътища. Тя действа едновременно на няколко нива и по този начин лечебните ù свойства се подсилват взаимно.

CystiRen (ЦистиРен) е комбинация от натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини тип А, които възпрепятстват закрепването на болестотворни бактерии в пикочните пътища. Екстрактът от Златна пръчица усилва защитните сили срещу цистит и други инфекции на уринарния тракт.