Автор
Роси Кацарова

Камерън Диас: Истинската любов те намира. Това е съдба!

На днешната дата преди 51 години в Сан Диего, Калифорния се ражда чаровната актриса Камерън Диас.

По линия на баща си тя има кубински корени, а от страна на майка ѝ във вените ѝ тече английско-немска кръв. Това етническо разнообразие превръща Камерън в красавица, която няма как да остане незабелязана. Затова и никой от обкръжението ѝ не се учудва, когато едва на 16 тя сключва договор с най-известната агенция за модели.

С русата си коса и убийствено дълги крака тя се превръща в търсен модел и през следващите няколко години, работи по целия свят - Япония, Мексико, Мароко, Франция. Като сключва договори с компании като Calvin Klein и Levi's, а само на 17 години вече е красила корицата на юлския брой на списание Seventeen.

Преломен момент в живота на сладураната е появата ѝ на кастинг за лентата "Маската" през 1994 година. Диас печели ролята на салонната певица Тина Карлайл, като превъплъщението в нея ѝ носи не само слава, но номинации за няколко награди и етикета "секс символ".

Следват роли в хитове като "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Ах, тази Мери" и "Ангелите на Чарли", а роли в ленти като "Да бъдеш Джон Малкович", "Ванила Скай" и "Бандите на Ню Йорк" и носят не само признанието на публиката и пълнят банковата ѝ сметка, но и ѝ спечелват номинации за "Златен глобус".

Камерън Диас умело развенчава максимата, че професионалните успехи са за сметка на личното щастие. Красавицата е щастливо омъжена за рок музиканта Бенджи Мадън. Двамата минаха под венчилото, когато актрисата бе на близо 43. 

"Предполагам, че се омъжих толкова късно, защото не бях срещнала съпруга си Бенджи Маден. Имала съм приятели преди това, но разликата между гадже и съпруг е огромна. Никога не бях преживявала преди такова нещо, никога не бях обичала така. Гледам го всеки ден и той ме вдъхновява". Така обясни късния си брак Камерън Диас по време на дискусия, посветена на темата за връзките преди известно време. 

На рождения ден на красавицата нека обърнем поглед към едни от най-вдъхновяващите ѝ мисли:

"Не трябва да губиш времето и енергията в мисли за това какво е било и какво е можело да бъде. Връзките започват и свършват. Но ние оставаме живи!"

"Остаряването е най-прекрасната част от живота. Сега знам за себе си много повече от всякога. Познавам себе си по-добре и се чувствам по-комфортно в кожата си, отколкото когато бях на 25."

"Трябва да намериш човек, с когото се намирате на едно и също място в живота. Времето е всичко. Ако двама души искат различни неща, те няма как да продължат заедно. Просто нещата не се получават. Без значение на колко години сте, единственият начин връзката ви да проработи е да откриете човек, с когото сте на една вълна."

"Жените понякога имаме способността да си избираме един и същи мъж отново и отново – мъжете, с които излизаме, може и да изглеждат различно, но дълбоко в себе си са едни и същи. И проблемът за това не е в тях. Проблемът е в нас."

"Истинската любов те намира. Това е съдба! Там някъде има някой, който е точно за теб. Някой, който е писано да те обича и когото е писано ти да обичаш."

"Човек може да има много сродни души. Не е задължително да е само една. И не е задължително това е твоята половинка. Аз имам много сродни души сред моите приятели!"

"Съжаленията на човек винаги са свързани не с това, което е направил, а с това, което не е направил. Затова аз се възползвам от всяка възможност, която животът ми дава."