Автор
Роси Кацарова

Моника Белучи: Хората могат да ти простят ума, даже таланта, но никога красотата

На 30 септември 1964 година в Чита ди Кастело, Италия, се ражда Моника Белучи - една от най-впечатляващите и талантливи актриси на нашето съвремие.

Изящната дама учи право в университета в Перуджа, но се отказва от юридическото образование, за да се качи на модния подиум. През 1988 г. се мести в Милано и подписва договор с модната агенция Elite Model Management, като само за броени месеци се превръща в търсен модел в Италия, Париж и Ню Йорк.

През 1989 г. се записва на курсове по актьорско майсторство и година по-късно се снима в първия си филм - Vita Coi Figli на Дино Ризи.

Така се поставя началото на една бляскава кариера, включваща роли в кино хитове като "Апартаментът", "Доберман", "Малена", "Дракула", "Астерикс и Обеликс: Мисия Клеопатра", "Необратимо", "Страстите Христови", "Братя Грим", "Спектър", "Матрицата", "Туин Пийкс".

Моника е и най-възрастното "момиче на Бонд", но не желае да я наричат така. Споделя, че подобно определение не подхожда на годините ѝ и би било по-добре да ѝ казват "дамата на Бонд".

Another Capture By James White Photographer #monicabellucci#jameswhite#photographer#bnw#artofvisual#modelsmundo#parededevidro#bond#malena#моникабеллуччи#onthemilkyroad#film#actress

Публикация, споделена от Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) на


Красавицата не спазва никакви диети, признава, че харесва пищните си форми и не си представя живота без паста и шоколад.

В продължение на четиринадесет години Моника Белучи бе омъжена за френския актьор и секссимвол Венсан Касел, от когото има две дъщери – Дева и Лиони. Актрисата ражда първото си дете на 39 години, а второто - на 45.

Въпреки двете деца, Моника и Венсан не живеят заедно, а пътуват между дома на единия и другия, тоест между Италия и Франция.

Заради постоянните пътешествия Моника шеговито определя семейството си като "цигански катун".

С Венсан Касел се развеждат през 2013 г. и оттогава не спират спекулациите относно това кой е новият мъж до Моника. Тя признава, че има такъв, но не желае да сподели повече. Разкрива обаче, че е изневерявала и са ѝ изневерявали; че е обичала и са я обичали и не съжалява за житейските избори, които е правила.

Picture By Frédéric Meylan during the promotion of the movie "Malena" @studiofredmeylan #monicabellucci#photographer#fredericmylan#tbt#malena#director#giuseppetornatore#bnw#photo#моника#моникабеллуччи#fredmeylan

Публикация, споделена от Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) на

Моника е включена в класацията на списание FHM на 100-те най-секси жени в света, както и в челната петица на списание Maxim за 100-те най-горещи дами. Нейни идоли са София Лорен и Клаудия Кардинале, а любимият ѝ филм е "Един специален ден" на Еторе Скола.



Нека си припомним и някои от най-интригуващите мисли на Моника Белучи:

"Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот."

"Можеш да изпиташ страст и към най-лошия мъж, който си срещала някога. Но това няма нищо общо с по-дълбоката връзка. В нея по-важни са други неща."

"Жената може да обича така, сякаш никога няма да си отиде. Но настъпва ден и тя си тръгва така, като че ли изобщо не е обичала."

"Познавам много красиви хора, които живеят ужасно. Чувстват се толкова некомфортно в кожата си. Да си наясно със себе си не е свързано с това как изглеждаш, а как се чувстваш."

"Любовта не си отива, тя се променя.“

"Всичко е въпрос на любов. Тя е това, което те прави щастлив с теб самия."

"Не трябва да мразим хората, които ни завиждат. Те просто признават, че ние сме по-добри."

"Хората могат да ти простят ума, даже таланта, но никога красотата."

"Красотата се превръща в проблем за жената само в два случая – когато я няма, а и когато освен нея няма нищо друго."