Автор
Цвета Герчева

Елизабет Арден - жената, която създаде перфектния крем

Есента вече сякаш е тук, септември е към края си, а сутрините стават все по-хладни. Истината е, че лятото си отива безвъзвратно, а новият сезон предполага някои специални промени в дамския свят - тук не става въпрос само за гардероба. Да, ще извадим палтата и топлите пуловери, но освен дрехите е време да сменим и крема си за лице. Защо ли? Експертите имат специален отговор на този въпрос - просто през лятото кожата има нужда да бъде "облечена" с по-лек крем, а през есента и зимата - с по-богат.

И ако се чудите как да се ориентирате в огромното море от козметични брандове, един съвет от мен - заложете на нещо качествено, изпитано във времето и създадено, за да бъде най-доброто. Такъв е брандът, създаден от Eлизабет Арден - жената, смятана за основоположник на козметичната индустрия в САЩ.


Елизабет Арден - жената, коятоуспя да накара американките да се чувстватпо-красиви.

С изключителен вкус към детайла и прекарала живота си в непрестанно търсене на перфектната комбинация, даряваща красота на дамската кожа, Елизабет Арден е пример за това, че когато много силно искаш да постигнеш нещо, то се случва.
За нея разказват, че даже нямала време да се омъжи. Сутринта рано се венчала, a след това веднага се върнала в бутика си в Ню Йорк при скъпоценните си кремове.

Днес сериите на бранда й Elizabeth Arden носят все така безкомпромисното качество от времето на създателката си. И когато минавам през notosgalleries да погледна за някакъв по-подходящ крем за лице, веднага се спирам пред серията със серамиди на тази магична марка.


Държа да сменя крема си, защото летният вече съвсем привърши, а знам добре, че в студените дни лицето трябва да се подхранва по-старателно. Спирам се на Elizabeth Arden - Ceramide. Виждам, че серията е намалена с 20 процента, но за съжаление не знам нищо за серамидите. Разпитвам любезното момиче на козметичния щанд в notosgalleries и тя ми разкрива един нов свят.
Винаги съм знаела, че серамидите са нещо важно и полезно за кожата... но само това.


Оказва се, че това са специални липиди, които служат като бариера между кожата и външния свят. Серамидите блокират проникването на токсични вещества в дермата, привличат водата и я задържат в кожата, поддържат структурата на лицето и не на последно място - гонят фините линии и бръчиците.


"Синтезът на серамиди е изключително сложен процес, затова и козметиката, която съдържа серамиди, е скъпа. Ако ви продадат крем със серамиди и той е с ниска цена, да знаете, че в него няма как да има от тези ценни липиди", споделя с мен бюти консултантката в notosgalleries, а аз вече съм влюбена в Ceramide Lift & Firm серията на Elizabeth Arden.


Разбира се, не пропускам и серума. Наскоро се запознах с една японка, която надълго и нашироко ми обясни за ритуалите, които жените в Азия следват, за да бъдат лицата им така красиви. Кремът е само една малка част от бюти процедурата, а серумът е просто задължителен и той трябва да е качествен и правилно поставен на лицето.
Затова залагам на Flawless Future Powered by Ceramide™ - серум с каплети на Elizabeth Arden. Той обновява вида на изморената кожа и я прави гладка, сияйна и енергизирана веднага и след продължителна употреба. Всяка мини каплета съдържа втора матрица за защита на кожата, която при освобождаване активира мощните съставки на серума. Бързо се абсорбира и възвръща защитната бариера на кожата - така тя повишава издържливостта си към първите признаци на възрастта.


На тръгване взимам и нещо за мама - не мога да я науча токова години да си купува качествена козметика, затова напоследък аз избирам какво да ползва, за да съм сигурна, че е наистина добро. А със Ceramide Premiere - кремът за интензивна хидратация и обновяване на кожата с широкоспектърен SPF 30 на Elizabeth Arden съм напълно спокойна за нейната усмивка и красива кожа.