Автор
Woman.bg

Дамите от стария Холивуд, чиято бременност се превърна в скандал

Само преди дни стана ясно, че кланът Кардашиян очаква три бебета. Днес обръщаме поглед към няколко дами от стария Холивуд, чиято бременност по една или друга причина е предизвикала скандал.

Ингрид Бергман

След като гледа отличената със „Златна палма” италианска продукция – „Рим: открит град” („Roma, citta aperta“, 1945 г.) Ингрид Бергман признава, че е толкова поразена от филма, че буквално се влюбва в режисьора на лентата Роберто Роселини.

Запленена от видяното, тя изпраща кратко писмо до режисьора, в което изразява желанието си да работят заедно. Интересът за съвместен проект е взаимен. Така Ингрид Бергман и Роберто Роселини стъпват на брега на италианския вулканичен остров Стромболи, за да снимат филм. Желанието за създаването на обща продукция обаче води до пламването на една изпепеляваща любов.

За да бъде с мъжа, когото обича, Ингрид оставя съпруга си и 13-годишната си дъщеря. Това поставя началото на един от най-големите скандали в шоубизнеса. Американските журналисти и почитатели на Ингрид се обръщат срещу нея, но това не разколебава красавицата.

Тя дарява Роберто Роселини с 3 деца в рамките на 7 години – момчето Робертино Роселини и близначките: Изабела Роселини и Изота – Ингрид Роселини.

"I wanted to be an actress, not a face." #ingridbergman#oldhollywood#vintage#classichollywood#1940s#actress#goldenera

A post shared by Ingrid Bergman (@loveingridbergman) on


Мерилин Монро

В другия голям скандал, свързан с бременност в Холивуд, е замесено името на Мерилин Монро. Оказва се, че през 60-те години на миналия век изкусителката е била бременна. Пикантното обаче е, че бебето е не от тогавашния съпруг на звездата Артър Милър, а от актьора Ив Монтан, с когото се запознала на снимачната площадка на филма "Хайде да се любим" и с когото имала доста шумна афера.

55 years later her star shines as bright as ever. #ForeverMarilyn : @samshawphoto

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on


Джоан Кроуфорд


Джоан Кроуфорд и Кларк Гейбъл се запознават на снимачната площадка и въпреки че всеки от тях е женен по това време, между тях пламва изпепеляваща любов.

Говори се, че 27-годишната тогава Джоан дори забременява, но по нареждане на кинопродуцентите, своите и на Гейбъл, прави аборт и слага край на отношенията си с актьора.


Лорета Юнг


Красивата Лорета Юнг също забременява от серийния женкар Кларк Гейбъл. Снахата на звездната дама обаче твърди, че Лорета не си е легнала доброволно с актьора, пленена от неговия пословичен чар, а е била изнасилена.

Юнг е ревностна католичка и не прави аборт. Но няма и как да роди детето, защото едно извънбрачно бебе в онези години, би затворило всички врати пред нея и би я обрекло на социална изолация. Никой продуцент нямало да иска да работи с подобна жена.

Затова тя се скрива от светлините на прожекторите, докато роди. След това с продуцентите ѝ разиграват сценка и тя уж осиновява дете, а всъщност това е собственото ѝ бебе.



Лана Търнър

След като забременява през 1941 г., Лана Търнър е принудена да направи аборт, защото превръщането ѝ в самотна майка заплашва кариерата ѝ. Красавицата отива да промотира новия си филм в Хавай, като точно по време на това пътуване се извършва процедурата по премахването на плода. Тя се проовежда в хотелска стая, без анестезия, а майката на Търнър притиска устата на звездата, за да заглуши виковете ѝ.

Петстотинте долара за аборта са удържани от заплата ѝ, а седмица по-късно тя отново е на снимачната площадка.