Ясна е носителката на приза „Мис Армения България 2017“. Това е 20-годишната учителка по танци от Благоевград Хрипсиме Хачатрян.


Хрипсиме Хачатрян, носителката на короната "Мис Армения България 2017"

Грандиозният форум по обявяването на най-красивата арменка, родена в България, се състоя в Пловдив, два дни след конкурса „Мис Пловдив 2017“ в петък.

За титлата се бореха общо 11 красавици с арменски корени, а в журито бе актрисата Радина Думанян и носителят на четири олимпийски медала Йордан Йовчев.


Гимнастикът Йордан Йовчев и актрисата Радина Думанян

За подгласнички на коронованата красавица бяха избрани 23-годишната Елиза Дермесробян и 18-годишната Дженифър Коюниан - и двете от София. Момиче на публиката пък стана Лили Мартиросян от Варна.

„Обичам да танцувам. Това ми е хобито от малка... Мечтая да обиколя света и да опозная различните нации. Ако спечеля конкурса, бих искала да посетя Армения“, сподели Хрипсиме преди началото на церемонията.

Девойките дефилираха във вечерни тоалети – дело на различни дизайнери. Сред акцентите на шоуто бяха красивите арменски народни носии и танци, с които момичетата демонстрираха своята етническа принадлежност.


По време на конкурса се проведе търг с вещи на знаменитости, средствата от който ще отидат за двойки с репродуктивни проблеми. За празничното настроение на гостите се погрижи младият пловдивски певец Бонимир, който представи най-новата си песен „Абу Даби“.